Δεν θα είναι έτοιμο το hotspot της Κω για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης

Δεν θα είναι έτοιμο το hotspot της Κω για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης

Σύμφωνα με το protothema.gr κυβερνητική πηγή ομολόγησε ότι μόνο τέσσερα στα πέντε κέντρα καταγραφής θα είναι έτοιμα, και αυτά την Τετάρτη μια ημέρα πριν τη σύνοδο κορυφής

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζει για τη λειτουργία των hotspot προειδοποιώντας ακόμα και με έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν και η κυβέρνηση να υπόσχεται ότι θα είναι όλα έτοιμα πριν την κρίσιμο Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ωστόσο κυβερνητική πηγή ομολογεί σήμερα ότι τελικά το κέντρο καταγραφής της Κω δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ακόμα και τα τέσσερα στα πέντε hotspot θα είναι έτοιμα μόλις την Τετάρτη, ένα 24ωρο δηλαδή πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η λειτουργία των κέντρων καταγραφής στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Σάμο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το πέμπτο κέντρο, στην Κω, θα είναι έτοιμο ελαφρώς αργότερα» δήλωσε η ίδια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια ημέρα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν ξανά την Κυριακή στο νησί με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά σε γυναίκες και μικρά παιδιά.

ADVERTORIALS