Πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου

Πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου

«Νομαρχιακή συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου»

Συνδιάσκεψη των 2 Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου, στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας και συντονισμού ενεργειών σε επίπεδο νομού, με τη συμμετοχή των Βουλευτών και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Αθανίτη, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου στη Ρόδο.
Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκε η πολιτική επικαιρότητα, τέθηκαν επί τάπητος τοπικά ζητήματα και οι προτεινόμενες λύσεις τους, καθώς και η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, που απασχολεί κυρίως τα νησιά Κω, Λέρο και Κάλυμνο.
Εκτιμήθηκε πως η Λέρος αποτελεί θετικό παράδειγμα στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, στην οποία το σύνολο της τοπικής κοινότητας εργάζεται εντατικά και μεθοδικά σε καθημερινή βάση.
Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης δημιουργίας κατάλληλων χώρων υποδοχής, ταυτοποίησης και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών, στα νησιά που αντιμετωπίζουν τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Αναδείχθηκε ιδιαιτέρως η παγκόσμια και ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος καθώς και η προβληματική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Κω, με επιπτώσεις στον τουρισμό.
Παράλληλα εκφράστηκε η βεβαιότητα πως με συνεργασία όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας η εικόνα μπορεί να αναστραφεί.
Εξίσου σημαντικό ζήτημα συζήτησης ήταν η κατάθεση και αξιολόγηση των προτάσεων νησιωτικής πολιτικής, ιδιαίτερα στους νευραλγικούς τομείς της Παιδείας, Υγείας, Μεταφορών, Τουρισμού και κινήτρων διαβίωσης στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου. Στόχος είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της θητείας της, να έχει θεσπίσει πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής νησιωτικής πολιτικής το οποίο να εξαλείφει αποτελεσματικά την αίσθηση της απομόνωσης και της μειονεξίας σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται μεθοδικά σε κάθε επίπεδο, τοπικά και κεντρικά, σε καθημερινή βάση, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του συνόλου των πολιτών της χώρας, δίνοντας προτεραιότητα στα πιο αδύναμα και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας, υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια ενός λαού που καταπατήθηκε βάναυσα τα τελευταία χρόνια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

ADVERTORIALS