Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ για επίσκεψη Αβραμόπουλου: ‘’Είμαστε μπροστά σε θετικές αποφάσεις και εξελίξεις’’

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ για επίσκεψη Αβραμόπουλου: ‘’Είμαστε μπροστά σε θετικές αποφάσεις και εξελίξεις’’

ΘΕΜΑ : Την Παρασκευή το πρωί φτάνουν στην Κω ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε κ.Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος Δ.Αβραμόπουλος -  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: ‘’Είμαστε μπροστά σε θετικές αποφάσεις και θετικές εξελίξεις’’

Την Παρασκευή το πρωί φτάνουν στην Κω ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική κ.Δ.Αβραμόπουλος.

Θα συνοδεύονται από αξιωματούχους και εκπροσώπους της Frontex, της EUROPOL και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου.

Αμέσως μετά την άφιξη τους στο νησί θα συναντηθούν με το Δήμαρχο Κω κ.Κυρίτση και στη συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης τονίζει:

‘’ Δεν πρόκειται για μια επίσκεψη εντυπώσεων.

Την Παρασκευή θα δρομολογηθούν αποφάσεις, βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις.

Όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε επαφή και επικοινωνία με τον κ.Αβραμόπουλο. Γνωρίζει τις προτάσεις του Δήμου Κω και υπάρχει ταύτιση απόψεων, άριστη και ειλικρινής συνεργασία.

Για πρώτη φορά είμαι σε θέση να εκφράσω μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Για πρώτη φορά υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να γίνει στην Κω και στα άλλα νησιά η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σε αυτό το σημείο επικεντρώθηκαν όλες οι προσπάθειες μας από την αρχή, γιατί η διαδικασία της ταυτοποίησης ήταν εργαλείο για όσους ήθελαν να επιβάλλουν τη δημιουργία στρατοπέδου, τύπου Μόρια, στην Κω.

Η λύση στο πρόβλημα θα είναι ευρωπαϊκή.

Η ίδια η Κομισιόν θα πρέπει να δημιουργήσει και να λειτουργεί, υπό την εποπτεία της, δομές ταυτοποίησης στην ηπειρωτική χώρα. Εκεί θα μεταφέρονται πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.

Ο Δήμος Κω, σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, ήταν ο μόνος που κατέθετε ρεαλιστικές προτάσεις.

Δεν υποχώρησε παρά τις πιέσεις και δεν θα υποχωρήσει από την κάθετη αντίθεση του στην μετατροπή του νησιού σε αποθήκη ψυχών.

Οι θέσεις και η επιμονή μας θα δικαιωθούν.

Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε θετικές αποφάσεις και θετικές εξελίξεις.’’

ADVERTORIALS