Όραμα: Η πραγματικότητα έχει ήδη ξεπεράσει τον κ. Κυρίτση…

Όραμα: Η πραγματικότητα έχει ήδη ξεπεράσει τον κ. Κυρίτση…

Η πραγματικότητα έχει ήδη ξεπεράσει τον κ. Κυρίτση…

O κος Κυρίτσης, η μικρή και αδύναμη «αλλαγή», οι συνεργαζόμενοι και οι παρατρεχάμενοί του βρίσκονται σε δεινή θέση. Ένας χρόνος ήταν αρκετός για να διαπιστωθεί, εκ νέου, η ανεπάρκεια, ο αυταρχισμός, και η ασυνέπεια λόγων και έργων. Το διάστημα που έχουν στη διάθεσή τους γίνεται κάθε μέρα βάρος για τον τόπο καθώς είναι κουρασμένοι, διαλυμένοι και ανύπαρκτοι από την πραγματική ζωή του τόπου και τα προβλήματά του.

Τις θέσεις μας για το μεταναστευτικό τις έχουμε δημόσια θέσει στην κρίση των δημοτών. Και δεν χρειάζεται κουράγιο για να τις επαναλάβουμε.

Η δική σας απουσία -απραξία, και αλλοπρόσαλλη πρακτική είναι που κατάντησε την πόλη της Κω ένα απέραντο και άναρχο τόπο προσωρινής παραμονής και είναι αυτή που θα επιβάλει τη δημιουργία ΚΕΠΥ και μάλιστα ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Σε ότι αφορά την είσοδο του δημάρχου στο κοινοτικό συμβούλιο του Ασφενδιού με το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της κοινότητας καλωσόρισαν, η ασάφεια που υπάρχει είναι μόνο μία: Ποιός συνόδευε ποιον. Ο κος Κυρίτσης τη  Χρυσή Αυγή ή... η  Χρυσή Αυγή τον κο Κυρίτση.

Την κοινή τους είσοδο, το καλωσόρισμα, την συμφωνία τους, κατέγραψαν τα ΜΜΕ, οι παρευρισκόμενοι πολίτες, και το αμήχανο βλέμμα των στελεχών της δημοτικής του ομάδας.

Η δική μας παρουσία στη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου του Ασφενδιού συνάδει με την ανελλιπή παρουσία μας σε όλες τις συνεδριάσεις όπως προκύπτουν από τα πρακτικά (παρεμπίπτοντος το θέμα του κέντρου φιλοξενίας δεν ήταν καν στα θέματα της ημερήσιας) και στην υποχρέωση μας να εκπροσωπούμε τους συνδημότες μας.

Αν η καθυστέρηση της άφιξης του κου Κυρίτση συγχρονίστηκε με αυτήν της Χρυσής Αυγής «τυχαία», θα μπορούσαμε και να το δεχτούμε. Θα πρέπει όμως να απαντηθεί από ποιον κλήθηκε η Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, οι δημοκρατικές αρχές,  στις οποίες αναφέρεστε, είναι στοιχείο που δοκιμάζεται στην καθημερινή μας λειτουργία και πρακτική και δεν υιοθετείται σε μια αυτοδήλωση. Ο σεβασμός εμπνέεται δεν απαιτείται.

Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε στο πολυσέλιδο λογύδριο που μας απηύθυνε όρθιος ο κος Κυρίτσης στην εν λόγω συνεδρίαση. Χαρακτηριστικό δείγμα ότι δεν κατάλαβε ότι προσήλθε σε συνεδρίαση ως Δήμαρχος αλλά ως guest star.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

ADVERTORIALS