Απάντηση του Δήμου Κω στην Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου

Απάντηση του Δήμου Κω στην Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ : ‘’ Απάντηση του Δήμου Κω στην Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου’’

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση - απάντηση σχετικά με όσα υποστήριξε η Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κρατική τηλεόραση:

‘’ Ο Δήμαρχος Κω έχει ξεκάθαρες θέσεις αλλά κυρίως προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Έχουν κατατεθεί δημόσια και γραπτά, μπορεί να τις αναζητήσει και να τις κρίνει ο πολίτης.

Όλα όσα υποστηρίζει η κ. Χριστοδουλοπούλου είναι ανακριβή και την εκθέτουν.

Στη διϋπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Πρωθυπουργού, τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρώτο μέτρο που ανακοινώθηκε ήταν η άμεση μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου προφανώς το έχει ξεχάσει ή κάνει ότι το έχει ξεχάσει αν και ήταν παρούσα.

Να της υπενθυμίσουμε επίσης ότι αν κάποιος προανήγγειλε μίσθωση πλοίου για τη μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από τα νησιά, αυτή ήταν η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου με δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό ‘’Στο Κόκκινο’’ αλλά και στο ΑΠΕ στις 15 Απριλίου. Και αυτό το έχει ξεχάσει η κ. Υπουργός με την ασθενή και επιλεκτική μνήμη.

Επειδή δεν έχουμε υποστεί συλλογική αμνησία, η κ. Χριστοδουλοπούλου οφείλει να μην προκαλεί τους πολίτες της Κω.

Οι εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση του μεταναστευτικού είναι δεδομένες:

-Με το δημόσιο λόγο της λειτούργησε και λειτουργεί ως κράχτης για να έρθουν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.

-Στην Κω εγκατέστησε τους πρόσφυγες σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτήριο, τους άφησε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού χωρίς τροφή και υγειονομική παρακολούθηση εδώ και 3 μήνες. Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες σιτίζονται χάρη στην Ένωση Ξενοδόχων και τους μικροεπιχειρηματίες της Κω. Μέχρι πότε όμως;

-Εδώ και τρεις μήνες το Υπουργείο της κ. Χριστοδουλοπούλου, αποφεύγει να αναλάβει τη διαχείριση του κτηρίου στο οποίο η ίδια εγκατέστησε τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες. Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό, είναι εύλογο γιατί δεν αναλαμβάνει τη διαχείριση του κτηρίου.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου προΐσταται ενός ανύπαρκτου Υπουργείου, χωρίς δομές και χωρίς πόρους. Ο ρόλος της είναι διακοσμητικός όταν δεν είναι καταστροφικός, όπως στην περίπτωση της Κω.

Οι παράνομοι μετανάστες που λιάζονται στις πλατείες και οι πρόσφυγες που αποτελούν τουριστική ατραξιόν, είναι δικές της φράσεις και ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

Αυτό το οποίο έκανε η κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν να δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα στην Κω.

Για να αποπροσανατολίσει ζητά από την αυτοδιοίκηση να λύσει το πρόβλημα που αυτή δημιούργησε.’’

ADVERTORIALS