Οι πολίτες της Κω πληρώνουν ακριβά τις επιπτώσεις μιας ανούσιας πολιτικής κόντρας

Οι πολίτες της Κω πληρώνουν ακριβά τις επιπτώσεις μιας ανούσιας πολιτικής κόντρας

Οι πολίτες της Κω πληρώνουν ακριβά τις επιπτώσεις μιας ανούσιας πολιτικής κόντρας

Με φόντο τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να κατακλύζονται τα κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ από την ανούσια και άκρως βλαπτική για το νησί πολιτική κόντρα Καματερού-Κυρίτση.

Οι πολίτες και το νησί της Κω, απροστάτευτοι, πληρώνουν καθημερινά τις τεράστιες επιπτώσεις αυτής της κόντρας και κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί τι θα γίνει στο μέλλον.

Το πρόβλημα των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα και το νησί μας είναι υπαρκτό και δυστυχώς θα έχει μεγάλη διάρκεια. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό θέμα με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία που πλέον απειλείται, στη δημόσια ασφάλεια που πλέον  απειλείται, στον τουρισμό, στην οικονομία που καταρρέει.

Με ένα πρόβλημα αυτού του μεγέθους δεν μπορούμε να παίζουμε. Επιβάλλεται σύνεση, λογική και ΛΥΣΗ από όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ανταλλαγή κατηγοριών και δελτίων τύπων, οι κοκορομαχίες  για λαϊκή κατανάλωση αποτελούν αφενός χάσιμο χρόνου και εν τοις πράγμασοι πολιτικό τερτίπι που αποπροσανατολίζει και αδιαφορεί για το πραγματικό διακύβευμα.

Από τη μία η δημοτική αρχή δια του Δημάρχου κου Κυρίτση με τη στάση της αλλά και με την φρασεολογία που χρησιμοποιεί ενσπείρει και εγκαθιδρύει τον ρατσισμό επενδύοντας σε αυτόν μέσα από την μη συμβολή στην επίλυση του προβλήματος και την διαιώνιση του. (υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία συστρατεύονται όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πλην της Χρυσής Αυγής).

Από την άλλη η Κυβέρνηση δια του τοπικού Βουλευτή κου Καματερού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και αδυνατεί να διαχειριστεί το κρισιμότερο ζήτημα που πλήττει πολλαπλώς τη χώρα μετά το δημοσιονομικό.

Καλούμε αμφότερους να ρίξουν τους τόνους και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

Καλούμε τον κο Κυρίτση να επανέλθει στο δρόμο της λογικής, να σταματήσει να αναγάγει και να δημιουργεί αντιπάλους, να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων παριστάνοντας τον άκαμπτο υποστηρικτή του τόπου την ώρα που συνειδητά τον καταστρέφει… Να ασχοληθεί επί της ουσίας με το πρόβλημα καθώς η μέχρι σήμερα παρανοϊκή στάση του οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Ως δημοτική παράταξη αλλά και ως πολίτες αυτού του τόπου επιθυμούμε με κάθε τρόπο και μέσο να συμβάλουμε στην επίλυση του ζητήματος και στην άμβλυνση των συνεπειών του πάντα μέσα από μια ανθρωπιστική προσέγγιση και στάση.

Κάνουμε ύστατη έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως προς το Δήμαρχο να προκαλέσει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών αν χρειαστεί για να αποφευχθούν επικοινωνιακά τερτίπια, με παρόντες όλους τους εμπλεκόμενους από την Κυβέρνηση μέχρι την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να καταλήξουμε σε ένα κοινό σχέδιο δράσης το οποίο θα προστατεύει το νησί και τους πολίτες της Κω και παράλληλα θα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι ως φορτίο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

ADVERTORIALS