Γονείς 7ου Δημοτικού: Εκκληση σε δήμαρχο να παρέμβει για επίσπευση εργασιών και εξασφάλιση της χρηματοδότησης

Γονείς 7ου Δημοτικού: Εκκληση σε δήμαρχο να παρέμβει για επίσπευση εργασιών και εξασφάλιση της χρηματοδότησης

27 Ιουλίου λήγει και η παράταση για την παράδοση του 7ο

Γονείς  7ου Δημοτικού:  27 Ιουλίου λήγει και η παράταση για την παράδοση του 7ο! Εκκληση σε δήμαρχο να παρέμβει για επίσπευση εργασιών και εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Μετά την συνέντευξη των κου Κόκκινου και κου Γερασκλή, τονίζουμε με ανησυχία τα εξής:

Στις 27 Ιουλίου σύμφωνα με την σύμβασή της  και τις παρατάσεις που έχουν δοθεί , η εργολήπτρια εταιρεία, που ανέλαβε το  έργο που εκτελείται στο 7ο Δημοτικό,  οφείλει να παραδώσει  το σχολείο έτοιμο προς λειτουργία.

                Είναι προφανής η καθυστέρηση στις εργασίες, (ενώ ο εργολάβος αναλαμβάνει ταυτόχρονα και άλλα έργα του Δήμου π.χ. παιδικός σταθμός της Αβέρωφ). Λογικό  είναι να φοβόμαστε ότι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την εργολήπτρια εταιρεία δεν έχει δοθεί η δέουσα προτεραιότητα σε αυτό το έργο. H κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, μας αναγκάζει να φωνάξουμε  με αγωνία προς όλους τους αρμοδίους και εμπλεκόμενους:  Ούτε μία ώρα πλέον χαμένη! Βάλτε τον καλύτερό σας εαυτό!

Τα παιδιά του 7ου, οι οικογένειες τους  και οι δάσκαλοι δεχτήκαμε να ταλαιπωρηθούμε για μία σχολική χρονιά, μα όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και υποσχέθηκε και  ο Δήμαρχος στον Αγιασμό του 7ου Δημ. στο Πλατάνι , πρέπει να μπούμε στο  ανακαινισμένο σχολείο μας  με την αρχή του σχολικού έτους 2015/16. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο κ. Γερασκλής  πριν λίγες μέρες στην εφημερίδα ¨Σταθμός¨ αν δεν διακοπεί η χρηματοδότηση, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. (και το παραδέχονται όλοι οι μηχανικοί , αρκεί να δουλέψουν εντατικά και με επαρκή μηχανήματα και προσωπικό τα συνεργεία).  

Το θέμα ωστόσο ξεπερνά την εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου, και αφορά όλη την Κω. Πρόκειται για ένα κτίριο σύμβολο και στολίδι στην καρδιά και την «βιτρίνα» της πόλης. Πρόκειται για το ιστορικότερο σχολείο της Κω, όπου γαλουχήθηκαν γενεές και γενεές. Δεν είναι απλά κάποιο καινούριο σχολείο, γήπεδο, δρόμος που δε θα προλάβει να αποπερατωθεί. Και οι κοινωνικές και μορφωτικές  ανάγκες που εξυπηρετεί  είναι άμεσες και επιτακτικές. Η κοινωνική και ιστορική ευθύνη λοιπόν των αρμοδίων είναι μεγάλη. Δεν έχουμε το περιθώριο ως  κοινωνία και αρχές, να αποτύχει αυτό το έργο.

Λόγω της κρισιμότητας της καταστάσεως  σε σχέση και με τις χρηματοδοτήσεις έργων  ΕΣΠΑ , ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ , καθότι ο Δήμος Κω είναι κύριος του έργου, και ο ίδιος έχει αποδείξει ότι  αγωνίζεται αποτελεσματικά, να παρέμβει για την επίσπευση των εργασιών και  για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου .

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού

Η Πρόεδρος                                              Η  Γραμματέας

Θέκλα Κοντογούρη                                    Γιώτα Φάρκωνα

ADVERTORIALS