#Δίεση για μετανάστες-πρόσφυγες: Η Δημοτική Αρχή υπεκφεύγει-Κατώτερη των περιστάσεων

#Δίεση για μετανάστες-πρόσφυγες: Η Δημοτική Αρχή υπεκφεύγει-Κατώτερη των περιστάσεων

#Δίεση: Η Δημοτική Αρχή υπεκφεύγει – Κατώτερη των περιστάσεων

Η #Δίεση, ήδη από το φθινόπωρο του ΄14, με σχετικό δελτίο τύπου, διαμήνυσε στην Δημοτική Αρχή την αναγκαιότητα εξεύρεσης ενός χώρου προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες που κατέφθαναν μαζικά στο νησί μας.

Απάντηση δεν πήραμε.

Φέτος την άνοιξη, διαβλέποντας ότι το προσφυγικό θα πάρει τεράστιες και πρωτοφανείς διαστάσεις, η #Δίεση επανήλθε στο ζήτημα, αιτούμενη την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Απάντηση επίσης δεν πήραμε.

Σήμερα, και μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, καλούμε τον Δήμαρχο να αφήσει τα όψιμα αντικυβερνητικά του γυμνάσματα (άλλωστε, όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά) και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στον πρώτο πολίτη του νησιού.

Είναι αδιανόητο η Κως να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Δημοτική Αρχή του κου Κυρίτση να νίβει τα χέρια της, αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση και τον υγειονομικό κίνδυνο που διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Όπως είναι ακατανόητο, η δημοτική αρχή να επικαλείται την αξία της  τουριστικής εικόνας του νησιού τη στιγμή που δεν πράττει τα στοιχειωδώς απαραίτητα για να την υπερασπιστεί.

Τέλος, για ύστατη φορά, καλούμε  τον Δήμαρχο να φέρει το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να καθοριστεί η συνδρομή του Δήμου στην εξεύρεση άμεσης λύσης.

Άλλη υπεκφυγή δεν χωράει. Καταντά επικίνδυνη.

# Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS