Β.Παντελίκιζη: Ο Δηράς θα αλλάξει.Οι 15 αρχές του νέου μοντέλου λειτουργίας του

Β.Παντελίκιζη: Ο Δηράς θα αλλάξει.Οι 15 αρχές του νέου μοντέλου λειτουργίας του

ΒΑΣΩ ΠΑΝΤΕΛΙΚΙΖΗ : ‘’ Ο ΔΗΡΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ- ΟΙ 15 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ’’

Τις 15 αρχές , πάνω στις οποίες θα λειτουργήσει ο Νέος ΔΗΡΑΣ, ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η Πρόεδρος της εταιρείας κ.Βάσω Παντελίκιζη.

Τόνισε για μία ακόμα φορά ότι θα εξοφληθούν όλες οι οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους και επισήμανε ότι η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του ΔΗΡΑΣ ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής.

Η κ.Παντελίκιζη, στην εισήγηση της τόνισε:

‘’ Ο ΔΗΡΑΣ θα αλλάξει, ο ΔΗΡΑΣ είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα. 

Με αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν , με αυτούς που πιστεύουν ότι ο ΔΗΡΑΣ πρέπει να αλλάξει.

Με αυτούς που έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και γνωρίζουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί πλέον να δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για το ΔΗΡΑΣ.

Ο ΔΗΡΑΣ θα αλλάξει μοντέλο λειτουργίας.

Θα αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια, νέο πρόγραμμα, νέες δραστηριότητες.

Θα αποκτήσει απόλυτη ανεξαρτησία.

Θα ενισχυθεί με νέους ανθρώπους, με ταλέντο και διάθεση εθελοντικής προσφοράς.

Οι 15 αρχές του νέου μοντέλου λειτουργίας του ΔΗΡΑΣ, που παρουσίασε η κ.Παντελίκιζη, είναι οι εξής:

1-Ο Νέος ΔΗΡΑΣ δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τον δημότη με μισό εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση. Θα κινηθεί σε μια λογική χαμηλού κόστους και εξορθολογισμού των λειτουργικών του δαπανών.

2-Θα υπάρξει μείωση των λειτουργικών δαπανών, ανταγωνιστικά διαφημιστικά τιμολόγια που θα προσελκύσουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Δεν θέλουμε πολλά από τους λίγους. Θέλουμε λίγα από τους πολλούς. Η διαφήμιση στο ΔΗΡΑΣ δεν θα είναι πολυτέλεια για τις τοπικές επιχειρήσεις, αντίθετα σκεφτόμαστε να την συνδέσουμε με αντισταθμιστικά και διαδραστικά οφέλη για κάθε επιχείρηση που διαφημίζεται στο ΔΗΡΑΣ.

3-Όλοι οι εργαζόμενοι, όσοι κρίνονται απαραίτητοι και ενστερνίζονται τη νέα αυτή φιλοσοφία, θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Η Νέα Δημοτική Αρχή δεν λειτουργεί με αποκλεισμούς.

4-Ο Δήμος θα επιχορηγεί, σε αυτή τη φάση, το μέσο με 150.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Από αυτά τα χρήματα θα καλύπτεται ένα μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. Η Διοίκηση όμως του ΔΗΡΑΣ, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, θα τους αποδίδει το 20% των εσόδων από τις διαφημίσεις, ως επιπρόσθετη αμοιβή.

5-Ο ΔΗΡΑΣ αλλάζει φυσιογνωμία. Ανοίγει τις πόρτες του σε νέους ανθρώπους, σε ταλαντούχους ανθρώπους που θέλουν εθελοντικά να αναζητήσουν έκφραση και επικοινωνία.

6-Το ραδιόφωνο θέλουμε να αποκτήσει τη φυσιογνωμία ενός νεολαιίστικου σταθμού. Με φρεσκάδα, ζωντάνια, ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα ξεκινά η προεργασία για τη δημιουργία διαδικτυακού ραδιοφώνου. θέλουμε να αποκτήσουμε ένα εθελοντικό-ραδιόφωνο πρότυπο.

7-Η τηλεόραση θα έχει πολυφωνικό χαρακτήρα. Θα είναι συμμετοχική. Με εκπομπές όχι μόνο των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των φορέων του νησιού, της Εκκλησίας, του Επιμελητηρίου. Να δώσει φωνή στις κοινότητες και στα χωριά, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , όπως τα ΑμεΑ.

8-Θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της τηλεόρασης εκπομπές με διαδραστικό χαρακτήρα. Μία εκπομπή που θα αποτελεί βήμα του δημότη που θα μπορεί να παρέμβει επώνυμα, να καταθέσει προτάσεις, να καταγγείλει.

9-Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Η δημοσιογραφική λειτουργία όμως του ΔΗΡΑΣ θα είναι πραγματικά ανεξάρτητη και ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της θα κατοχυρωθεί.

10-Ο ΔΗΡΑΣ θα προβάλλει, θα ανοίξει τις πόρτες του σε λαμπρές καλλιτεχνικές προσπάθειες του τόπου μας. Στις δύο ορχήστρες μας αλλά και σε κάθε προσπάθεια στο χώρο του πολιτισμού. Θα παρουσιάζονται ολοκληρωμένα έργα τους μέσα από το ΔΗΡΑΣ.

11-Ο ΔΗΡΑΣ θα προβάλλει και θα προωθεί δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης είτε διοργανώνονται από το Δήμο είτε από συλλόγους και άλλους φορείς. Θα αποκτήσει εκπομπές που θα αναδεικνύουν την ιστορία του νησιού.

12- Ο ΔΗΡΑΣ θα διαμορφώσει συνεργασίες , χαμηλού έως ελάχιστου κόστους. για τον εμπλουτισμό του τηλεοπτικού του προγράμματος. Υπάρχουν ήδη ιδέες από νέα, ταλαντούχα παιδιά από την Κω. Άμεσα όμως θα επιδιώξουμε συνεργασία με την τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλία την europarl tv για την αναμετάδοση εκπομπών που αφορούν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

13-Στόχος μας είναι το άνοιγμα του ΔΗΡΑΣ στα νησιά μας, η ανάδειξη των προβλημάτων τους. Θέλουμε ο ΔΗΡΑΣ να έχει περιφερειακή διάσταση και διαδημοτικό χαρακτήρα.

14-Με την ολοκλήρωση διαμόρφωσης του προγράμματος, θα επιδιώξουμε την ένταξη του ΔΗΡΑΣ στην τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ.

15-Η εφαρμογή του νέου μοντέλου λειτουργίας του ΔΗΡΑΣ δεν σχετίζεται μόνο με την αλλαγή της φυσιογνωμίας του και με τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας του.Το επόμενο βήμα θα γίνει με την κατοχύρωση του ανεξάρτητου χαρακτήρα του. Ο ΔΗΡΑΣ θα τεθεί κάτω από κοινωνικό έλεγχο, η διοίκηση του θα ανατεθεί σε γνώστες του αντικειμένου και σε εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας. Οι παραταξιακές λογικές ελέγχου ή συμμετοχής στο ΔΗΡΑΣ τελειώνουν.

ADVERTORIALS