Συνάντηση Δημάρχου Καλυμνίων με τον βουλευτή Ηλία Καματερό

Συνάντηση Δημάρχου Καλυμνίων με τον βουλευτή Ηλία Καματερό

Με τον Δήμρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή είχε συνάντηση ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο νησί.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής της περιοχής μας, βρέθηκε σήμερα στην Κάλυμνο και  είχε επαφές με υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες του νησιού. Η επίσκεψη του Η. Καματερού γίνεται σε μια περίοδο όπου "τρέχουν" καυτά ζητήματα για την περιοχή μας και γενικότερα για τα νησιά και επιδίωξε να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες για τα σημαντικά αυτά θέματα.  Όπως ήταν φυσικό ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα προβλήματα της Καλύμνου, με πρώτο το ακτοπλοϊκό ζήτημα, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια. Είναι γνωστό ότι ο βουλευτής έχει προ πολλού θέσει το θέμα της ανάδειξης της νησιωτικότητας και κυρίως το περιβόητο "Μεταφορικό Ισοδύναμο", που αποτελεί "αγκάθι" στην ανάπτυξη όλων των νησιών. Εκτός αυτού η συζήτηση με τον Δήμαρχο στράφηκε στο χρονίζον θέμα του ΧΥΤΑ, στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου και στο φλέγον ανθρωπιστικό θέμα της μετανάστευσης.
Ακόμα ο βουλευτής της Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το μεγάλο ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση παλεύει για να διασφαλιστεί η συνέχιση του μέτρου.
Σχετικό δελτίο για την συνάντηση του Δημάρχου με τον Η. Καματερό εξέδωσε το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Καλυμνίων.
                                                                                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα o Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, με τον  Βουλευτή Δωδεκανήσου κο Ηλ. Καματερό και συνεργάτες του.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την ευρύτερη  αναπτυξιακή προοπτική του νησιού μας καθώς και  την προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κος δήμαρχος, έθεσε στον κο Ηλ. Καματερό μια σειρά από θέματα στα οποία ζήτησε την ενεργό συμβολή του ως προς την προώθησή τους προς τα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων.
Συγκεκριμένα, τέθηκαν ζητήματα όπως η αποκατάσταση των υφιστάμενων ΧΑΔΑ, τα λειτουργικά προβλήματα καθώς και η υποστελέχωση του Νοσοκομείου του νησιού μας, τόσο σε ιατρικό όσο και σε βοηθητικό προσωπικό.
 Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής  σύνδεσης του νησιού μας με τα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας μας αλλά και το κέντρο, της αναγκαιότητας πρόβλεψης δαπανών για την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος, καθώς και το πρόβλημα  της καταπάτησης χώρων του δημοσίου και της συνακόλουθης επιβολής των ανάλογων προστίμων.
 Τέλος ο κος Ηλ. Καματερός, ενημέρωσε τον κο δήμαρχο –μεταξύ άλλων- σχετικά με θέματα που αφορούν τη διατήρηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά, (ΦΠΑ) μέτρο το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να διασφαλίσει με  κάθε τρόπο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο διοικητής του Νοσοκομείου κος Ιω. Σοροκάκης καθώς και μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το Γραφείο Επικοινωνίας
"Παλμός της Καλύμνου" 


http://palmostiskalymnou.blogspot.gr/2015/05/blog-post_76.html

ADVERTORIALS