Το ΤΙΓΚΑΚΙ εκπέμπει SOS... Οι επιχειρηματίες σε απόγνωση...ΒΙΝΤΕΟ

Το ΤΙΓΚΑΚΙ εκπέμπει SOS... Οι επιχειρηματίες σε απόγνωση...ΒΙΝΤΕΟ

Το ΤΙΓΚΑΚΙ εκπέμπει SOS... Οι επιχειρηματίες σε απόγνωση...

Η δημοτική αρχή άφαντη... Αδυνατεί να ακούσει...

Μακριά από την κοινωνία και ακόμα πιο μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα. Εκδικούνται εκείνους που πίστεψαν στις υποσχέσεις τους ενώ οι πολίτες μας εξομολογούνται ότι είναι εξαφανισμένοι, αλαζονικοί και απρόσωποι. «Με σας είχαμε το θάρρος να μπουκάρουμε στο Δημαρχείο και να πούμε το πρόβλημα μας, ξέραμε ότι θα μας ακούσετε» μας λένε χαρακτηριστικά.

Η αδράνεια της πολλά υποσχόμενης δημοτικής αρχής Κυρίτση επανέφερε τις σκνίπες στην ευρύτερη περιοχή Τιγκακίου. Οι τουρίστες τρέχουν πανικόβλητοι. Οι Τιγκακιώτες έμειναν με τις υποσχέσεις μόνοι και αβοήθητοι. Το πρόβλημα των κουνουπιών και των σκνιπών δεν προέκυψε σήμερα φυσικά. Από τη γνώση που αποκτήσαμε χρειάζεται συστηματική και περιοδική παρέμβαση γι’ αυτό και εγκαίρως το έθεσα στο κοινοτικό Συμβούλιο Ασφενδιού. Εισέπραξα ειρωνεία και μαγκιά του τύπου «εμείς τα ξέρουμε όλα...θα τα λύσουμε όλα...».

Ούτε καν ρώτησαν πως καταφέραμε την δραστική μείωση του φαινομένου τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν καταδέχτηκαν ούτε να ρωτήσουν ούτε να ακούσουν.

Ώρες μελέτης και συσκέψεων με το επιστημονικό προσωπικό του δήμου, και όχι μόνο, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος Πυλίου, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μέσα στην Αλυκή και όχι στα γραφεία, ή στις καφετέριες.

Δώσαμε μάχη με το βούρκο, τη λάσπη, τα καλάμια, το σμήνος των σκνιπών που έγιναν απειλή για το Τιγκάκι, για το παρόν και το μέλλον των οικογενειακών επιχειρήσεων. Σταθήκαμε δίπλα τους. Κατανοήσαμε την αγανάκτηση τους την αγωνία τους.

Ταυτόχρονα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον «πολύ» κ. Κυρίτση που όχι μόνο μας καθιστούσε υπεύθυνους αλλά συστηματικά δεν ψήφιζε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών όταν αυτό ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο (χαρακτηριστικά αναφέρω τις αποφάσεις 78/2013-ΑΔΑ:ΒΕ27ΩΛΕ-Ο5Ζ & 71/2014-ΑΔΑ: ΒΙΚ5ΩΛΕ-ΟΚΘ).

Τόσο κοπτόταν για το πρόβλημα. Όμως το πρόβλημα είναι εδώ και η δημοτική αρχή κοιμάται ή περιφέρεται σαν κάτι κουρασμένα παλικάρια που έχουν παραδοθεί, μόλις 8 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι δάφνες των εκλογών τελείωσαν. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ξυπνήστε επιτέλους και δώστε λύσεις γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Ξεκινήστε την παρέμβαση έστω και τώρα.  

Μιχάλης Γιωργαλλής – Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω

πρώην Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού

Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Δικαίου

ADVERTORIALS