Β. Υψηλάντης: «Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα είναι καταστροφικά για τον τουρισμό μας»

Β. Υψηλάντης: «Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα είναι καταστροφικά για τον τουρισμό μας»

«Δυστυχώς η χώρα σύρεται σε βιαστικές, απαράδεκτες και σαφώς τοξικές για τους πολίτες συμφωνίες»

«Οσο δεν υπάρχει συνεννόηση και συμφωνία με την τρόικα, ή τους θεσμούς, όπως τους αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η ζημιά στην οικονομία θα μεγιστοποιείται και η πολιτική και γενικότερα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό θα είναι αρνητική».
Στην ανάγκη να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη «δ», ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.
«Στον τουρισμό λιγότεροι θα είναι εκείνοι, που θα θέλουν να κάνουν διακοπές εδώ, βιώνοντας ό,τι αρνητικό εκπέμπει, σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο, σήμερα η χώρα. Η άριστη προοπτική για τον τουρισμό, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, μετατράπηκε σε επιφυλακτικότητα και πάγωμα των κρατήσεων», τονίζει ο κ. Υψηλάντης.
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρεται και στην πρόταση για τις συναλλαγές με κάρτες στα νησιά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
«Καλώ τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και το σύνολο των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους καταστροφικά της τουριστικής μας βιομηχανίας μέτρα. Η σιωπή ιδιαίτερα των πρώτων βλάπτει σοβαρά τον τόπο μας και την υποθηκεύει την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας», δηλώνει ο κ. Υψηλάντης.
Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Υψηλάντης δηλώνει:
«Το δυστύχημα για τη χώρα ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα και γι’αυτό θα έλθει η ώρα που πάλι ο ελληνικός λαός θα επιχειρήσει, μετανιωμένος, να διορθώσει. Είναι σαφές ότι λόγω των περιθωρίων, που έχουν δώσει οι δανειστές, δεν έχουμε ακόμα κληθεί να πληρώσουμε κανένα λογαριασμό. Όταν φθάσει εκείνη η ώρα, να είστε σίγουρη, ότι οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να δείχνουν γκρι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάμαι όμως ότι θα είναι πολύ αργά για την πατρίδα μας».

Η συνέντευξη του κ. Βασίλη Υψηλάντη, αναλυτικά:
• Αισιοδοξείτε για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων χωρίς δύσκολα μέτρα για τους πολίτες;

Πως θα μπορούσε κανείς να αισιοδοξεί, για την έκβαση της διαπραγμάτευσης, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη, το πλεονέκτημα, που με θυσίες κατάφερε ο ελληνικός λαός, μετέτρεψε σε υστέρηση και χασούρα. Όταν έχει βάλει απέναντί της και απέναντι στη χώρα μας όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο βάθος, δυστυχώς, σύρεται η χώρα σε βιαστικές, απαράδεκτες και σαφώς τοξικές για τους πολίτες συμφωνίες. Και αυτό γιατί αντί μετά την επικράτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους δανειστές, βρήκε καταφύγιο στη δημιουργική ασάφεια ή άλλως στο “άντε να τους χορέψουμε πεντοζάλι” και τ’άλλα γνωστά μέσα που χρησιμοποίησε και για να κερδίσει εκλογική πελατεία και για να επικρατήσει στις εκλογές!

• Ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορα ενδεχόμενα στην αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και πως υπάρχει και plan B. Τι συμβαίνει τελικά και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν αυτά στην οικονομία και στον τουρισμό;

Όσο δεν υπάρχει συνεννόηση και συμφωνία με την τρόικα, ή τους θεσμούς, όπως τους αποκαλεί γελοιοδέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ζημιά στην οικονομία θα μεγιστοποιείται και η πολιτική και γενικότερα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό θα είναι αρνητική. Στον τουρισμό λιγότεροι θα είναι εκείνοι, που θα θέλουν να κάνουν διακοπές εδώ, βιώνοντας ό,τι αρνητικό εκπέμπει, σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο, σήμερα η χώρα. Η άριστη προοπτική για τον τουρισμό, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, μετατράπηκε σε επιφυλακτικότητα και πάγωμα των κρατήσεων. Σήμερα δυστυχώς ακούγονται ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις και ακυρώσεων.

• Ποιούς θα ωφελήσει τελικά η απόφαση για τις συναλλαγές με κάρτες στα νησιά για αγορές με κόστος μεγαλύτερο των 70 ευρώ;

Είναι μια αδύναμη και εύκολα παραβιαζόμενη απόφαση με στόχο φοροεισπρακτικό και προστατευτικό των τραπεζών. Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για την επιτυχία του μέτρου, που σε κάθε περίπτωση, βάζει και σε καθεστώς ελεγχόμενης λειτουργίας τον τουρίστα και με όρους τον τρόπο συναλλαγών του στη χώρα μας. Το τραγικότερο όμως, σε όλες αυτές τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι το μέτρο επιβολής κεφαλικού φόρου στους χρήστες τουριστικών υπηρεσιών σε ορισμένα νησιά της χώρας, καθιστώντας έτσι αυτά, όπως τη Ρόδο και την Κω, από τους ακριβότερους προορισμούς, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μια τέτοια απόφαση είναι αντισυνταγματική, αφού εξαιρεί άλλους τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα κ.ά, οποιαδήποτε δε διασύνδεσή της με τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά μας και μιας πιθανής κατάργησής τους ή ο,τιδήποτε άλλο συμψηφιστικό έχει να κάνει με προσέγγιση εθνικά ανιστόρητη και επικίνδυνη. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και καλώ τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και το σύνολο των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους καταστροφικά της τουριστικής μας βιομηχανίας μέτρα. Η σιωπή ιδιαίτερα των πρώτων βλάπτει σοβαρά τον τόπο μας και υποθηκεύει την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

• Ποιο είναι το σχόλιό σας για την δέσμευση των αποθεματικών, φορέων του δημοσίου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Η θλιβερή υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και της μη συνεκτικής κυβερνητικής του ομάδας, καταδείχθηκε με την απόφασή τους, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύσουν όχι μόνον τα αποθεματικά αλλά και τα διαθέσιμα των ΟΤΑ, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και άλλων φορέων του δημοσίου. Ειδικότερα η δέσμευση των διαθεσίμων των Ο.Τ.Α αποτελεί ευθεία προσβολή της προστατευόμενης από το άρθρο 102 του Συντάγματος οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Μου έρχονται στο μυαλό τα εμπρηστικά συνθήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των άλλων αριστερών, ευαίσθητων δήθεν δημοκρατών, για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που έπρεπε να ληφθούν, από την προηγούμενη κατάσταση, την ώρα που η χώρα κατέρρεε και η άτακτη χρεοκοπία ήταν προ των πυλών! Δεν περίσσεψε εμπρηστική και λυσσαλέα αντιπολιτευτική κορώνα που να μην την χρησιμοποιήσουν! Σήμερα γίνονται αυτοί πρωταθλητές στην έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας έπρεπε να είχε αφήσει το δίκαιο της ανάγκης και να είχε επιστρέψει στην κανονικότητα.

• Πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης;

Με ρεαλισμό και με ψυχή. Κάτι που λείπει, ακόμα και την ώρα αυτή, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω να πιστεύω ότι τόσο τα κράτη μέλη, όσο και η Ευρωπαική Επιτροπή θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να δεχτούμε την πραγματικότητα και το πρόβλημα. Επιμερίζοντας δίκαια την ευθύνη, μεταξύ των κρατών μελών, για την τακτοποίηση των ανθρώπων αυτών, που διαφεύγουν, από τις δοκιμαζόμενες χώρες τους, μέσω Τουρκίας, στην Ευρώπη. Πρέπει, κατά την άποψή μου, να δούμε κατάμματα το πρόβλημα, ελαχιστοποιώντας από τη μια τους κινδύνους, που διατρέχουν οι ανθρώπινες αυτές ψυχές και από την άλλη εξορθολογίζοντας και κοστολογώντας την παρουσία τους στη χώρα μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη για εμάς οικονομική συγκυρία και τις δυνατότητες της χώρας.

• Πως σχολιάζετε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ;

Το δυστύχημα για τη χώρα ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα και γι’αυτό θα έλθει η ώρα που πάλι ο ελληνικός λαός θα επιχειρήσει, μετανιωμένος, να διορθώσει. Είναι σαφές ότι λόγω των περιθωρίων, που έχουν δώσει οι δανειστές, δεν έχουμε ακόμα κληθεί να πληρώσουμε κανένα λογαριασμό. Όταν φθάσει εκείνη η ώρα, να είστε σίγουρη ότι οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να δείχνουν γκρι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάμαι όμως ότι θα είναι πολύ αργά για την πατρίδα μας.

• Με αφορμή την διεξαγωγή της νομαρχιακής συνδιάσκεψης της ΝΔ ποιά θα πρέπει να είναι η στάση του κόμματος ειδικά τώρα που η χώρα είναι σε κρίσιμη καμπή;

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να είναι η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας. Για το λόγο αυτό οφείλει σε μια συνεχή και εναργή διόρθωση αβλεψιών, λαθών και πορείας. Τίποτα δεν πρέπει να αφήνουμε στον αυτόματο πιλότο. Και βέβαια η συγκάλυψη αυτών θα επιτείνει τα προβλήματα. Πρέπει επίσης να μάθει να αναδεικνύει σωστά τα επιτυχή εγχειρήματά της, με ανθρώπους που έδωσαν θετικά δείγματα γραφής, από τις θέσεις που κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Οφείλει δε σε κάθε περίπτωση με εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας να καταστεί ο βασικός πολιτικός ευρωπαϊκός πόλος στη χώρα μας. Ο πόλος εκείνος, όπως σύμφωνα με το καταστατικό της, θα είναι ελεύθερα ανοιχτή σε όλους εκείνους που δεν διαπνέονται από ακραίες λαικιστικές, αρρωστημένες και ιστορικά καταδικασμένες πολιτικές αντιλήψεις και ιδεολογίες και θα υπηρετεί με συνέπεια τον φιλελευθερισμό με κοινωνικό πρόσωπο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS