Γ. Φραγκούλης:Περί υπευθυνότητας… ή αλλιώς 40.000 χαμένοι επισκέπτες στο βωμό μίας αίθουσας(;)

Γ. Φραγκούλης:Περί υπευθυνότητας… ή αλλιώς 40.000 χαμένοι επισκέπτες στο βωμό μίας αίθουσας(;)

Περί υπευθυνότητας… ή αλλιώς 40.000 χαμένοι επισκέπτες στο βωμό μίας αίθουσας(;)

«Θέλω να ενημερώσω σήμερα υπεύθυνα και να δηλώσω ότι η επαφή μου, με την RYANAIR, ξεκίνησε τέλος Οκτωβρίου…»

Αυτή ήταν η ανερυθρίαστη δήλωση του αρμόδιου για τον Τουρισμό Αντιδημάρχου στην συνέντευξη που παραχώρησε πριν από 3 ημέρες στα τοπικά ΜΜΕ.

Υπεύθυνος, κατά την κοινή λογική, θα χαρακτηριζόταν κάποιος που θα ερχόταν σε επαφή με την εταιρεία αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή έστω τις πρώτες ημέρες τις αναλήψεις των καθηκόντων του. Αρκούσε ένα απλό email.

Υπεύθυνος θα χαρακτηριζόταν αυτός που θα έπαιρνε ένα τηλέφωνο στο Επιμελητήριο που έχει υπογράψει την συμφωνία όχι για να τους πει ότι ουσιαστικά δεν αναγνωρίζω τη συνέχεια της διοίκησης, κλείνω τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού και τα λεφτά σας θα δούμε πότε και αν θα τα πάρετε, αλλά για να δει τι κάνουμε παρακάτω.

Υπεύθυνος θα χαρακτηριζόταν αυτός που έχοντας διατελέσει στην ίδια θέση δεν θα άφηνε να χαθεί ούτε μία μέρα και όχι 150 από τις εκλογές και 60 από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αντ’ αυτού και σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο κύριος Αντιδήμαρχος επί δύο μήνες καθάριζε μία αποθήκη και ήρθε έξι μήνες μετά να μας παρουσιάσει το μεγάλο του επίτευγμα!!!

Τι συνέβη όμως στο ενδιάμεσο και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Η νέα δημοτική αρχή επέλεξε συνειδητά να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο με τη Ryanair, παίρνοντας την εγκληματική απόφαση να κλείσει άμεσα τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητα πληρωμής της δεύτερης δόσης του Δήμου προς το ΕΒΕΔ και όχι προς την εταιρεία για να μην υπάρχει καμία σκιά και παρερμηνεία, αφού ο Δήμος πληρώνει το ΕΒΕΔ και το ΕΒΕΔ την εταιρεία.

Η δικαιολογία που προβάλει ο κ. Αντιδήμαρχος ότι τον Οκτώβρη που θυμήθηκα να επικοινωνήσω με την εταιρεία ήταν αργά δεν στέκει απόλυτα αρκεί να θυμίσουμε ότι το τελευταίο συμβόλαιο υπογράφτηκε Δεκέμβριο και όλα ξεκίνησαν ομαλά.

Η δικαιολογία επίσης που προέβαλε ότι κλείνοντας τον ΕΦΤ έχω 300.000 Ευρώ για τον τουρισμό αντί για 170.000 είναι αίολη καθώς από πουθενά δεν απαγορεύεται να υπάρχει ο ΕΦΤ, όπως προτείναμε έως ότου αντικατασταθεί και παράλληλα ο κεντρικός Δήμος να διαθέτει όσα χρήματα επιθυμεί για τουριστική προβολή.

Θα μπορούσε με λίγα λόγια να διαθέσει 170.000+300.000=470.000 Ευρώ, ή και περισσότερα. Με αυτό τον τρόπο θα κρατούσε το συμβόλαιο με την εταιρεία, θα ταχτοποιούσε την οφειλή προς το ΕΒΕΔ και θα εφάρμοζε παράλληλα τη δική του τουριστική πολιτική.

Όσο για τα περίφημα χρέη του ΕΦΤ επιτρέψτε μας να επισυνάψουμε επίσημο έγγραφο του ΕΟΤ που δηλώνει ότι ουδεμία οικονομική εκκρεμότητα έχει ο Ενιαίος Φορέας προς τον ΕΟΤ. Άρα για πια χρέη μιλάμε τελικά;

Με απλά λόγια η δημοτική αρχή επέτρεψε να χαθούν οι μισές πτήσεις της Ryanairκαι μαζί με αυτές 40.000 περίπου επισκέπτες. Σαράντα χιλιάδες επισκέπτες που κατά βάση δεν επιλέγουν τα allinclusive καταλύματα και παρέχουν άμεση ρευστότητα στην αγορά.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα για τη Δημοτική Αρχή.

Το 2013, με την συμφωνία που υπέγραψε το Επιμελητήριο και η Δημοτική Αρχή του Οράματος, η Ryanair πέταξε προς την Κω 550 φορές μεταφέροντας 81.000 επιβάτες και το 2014 η εταιρεία πέταξε προς την Κω 530 φορές μεταφέροντας 80.500 επιβάτες.

Το 2015 με τη νέα Δημοτική Αρχή θα πετάξει μόλις 278 φορές μεταφέροντας μετά βίας τους μισούς επιβάτες.

Κλείνοντας και επειδή θα υπάρξουν και οι αμετανόητοι που πιστεύουν ότι το 2016 θα γίνει κάποιο θαύμα, σύμφωνα με το κύριο Αντιδήμαρχο προσανατολίζονται να ξοδέψουν 130.000 Ευρώ για το σκοπό αυτό δηλαδή μόλις 5.000 ευρώ περισσότερα από την τωρινή συμφωνία που δεν επέκτειναν και μόλις 10.000 Ευρώ περισσότερα από αυτά που κόστισε η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Γιάννης Μ. Φραγκούλης

Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης

Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω

ADVERTORIALS