Οι Παρατηρήσεις – Προτάσεις.του Οράματος, επί του Σχεδίου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Οι Παρατηρήσεις – Προτάσεις.του Οράματος, επί του Σχεδίου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Θέμα: «Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Κω»

Κύριε Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου,

α) σας διαβιβάζουμε τις παρατηρήσεις μας επί της πρότασης-σχεδίου για τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που μας αποστείλατε.

β) σας επισυνάπτουμε την άκρως εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση που επεξεργάστηκε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Βασίλειος Δρόσος προκειμένου αυτή να συνδράμει στη συμπλήρωση της πρότασης που καταθέσατε και η οποία παρουσιάζει πολλά κενά και αμφίσημες ερμηνείες.

γ) προτείνουμε τη σύγκλιση διαπαραταξιακής σύσκεψης, με πρόσκληση και ευθύνη του Προεδρείου το οποίο απαράδεκτα αγνοείτε κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να καταλήξουμε στην τελική πρόταση προς όφελος της λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου.

δ) ενημερώνουμε ότι στην προτεινόμενη διαπαραταξιακή σύσκεψη, την παράταξή μας θα εκπροσωπήσει ο κος Γιάννης Φραγκούλης.

Εν αναμονή της πρόσκλησης και των ενεργειών σας.

Με τιμή,

για το Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω

η επικεφαλής

Ιωάννα Ρούφα

 

 

 

Παρατηρήσεις – Προτάσεις επί του Σχεδίου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Κύριε Πρόεδρε,

Σας καταθέτουμε τις αναλυτικές παρατηρήσεις-προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω επί του Σχεδίου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου Κω που μας αποστείλατε και παρακαλούμε όπως αυτές ενσωματωθούν στον υπό κατάρτιση κανονισμό.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

1. επί της παραγράφου 2 του Άρθρου 3 «Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου»

Οι προσθήκες με μπλε χρώμα που έχετε κάνει στον πρότυπο κανονισμό του ΥΠΕΣ να αναδιατυπωθούν εξ ολοκλήρου ως εξής:

ü  Η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου αποστέλλεται, αυθημερόν, ηλεκτρονικά στο Δήμαρχο και σε όλους του Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους. Ταυτόχρονα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου της Κω και κοινοποιείται σε όλα τα μέσα ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης.

ü  Όλα τα έγγραφα και οι εισηγήσεις των θεμάτων που θα συζητηθούν αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους Δημοτικούς Συμβούλους και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου της Κω.

ü  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία δεν έχει αποσταλεί σχετική εισήγηση μέχρι και 48 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρονται, χωρίς να συζητηθούν, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

ü  Κάθε δημότης ή εκπρόσωπος φορέα που επιθυμεί να απευθυνθεί προς το σώμα καταθέτει γραπτώς το αίτημά του 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το αίτημα εξετάζεται από το Προεδρείο και με ομόφωνη απόφαση καλείται/καλούνται  οι ενδιαφερόμενοι να τοποθετηθούν για τρία (3) λεπτά στο τέλος των ανακοινώσεων των μελών του οργάνου.

2. επί της παραγράφου 3 του Άρθρου 3 «Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου»

ü  Η προσθήκη με στοιχείο ε και μπλε χρώμα αντιβαίνει στις ρυθμίσεις του πρότυπου κανονισμού που ξεκαθαρίζουν στα επόμενα άρθρα αναλυτικά το πότε πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή στις ερωτήσεις των Δημοτικών Σύμβουλων. Βλ. παράγραφος 8 του Άρθρου 10 «Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων»

3. επί του Άρθρου 4 «Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου»

ü  Λόγω εμπειρίας στη διοίκηση και για να μην αναγκαστείτε να παραβιάσετε τον κανονισμό την επομένη της ψήφισής του προτείνουμε την αναδιατύπωση για την τακτική συνεδρίαση ως εξής: Η τακτική μηνιαία συνεδρίαση γίνεται πάντοτε το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα και κατά προτίμηση ήμερα Τετάρτη ή Παρασκευή. Ώρα έναρξης είναι η 18:00 για τη χειμερινή περίοδο και η 20:00 για τη θερινή περίοδο. Οι συνεδριάσεις δεν θα διαρκούν πέραν της 24:00 εκτός αν απαιτείται από τη θεματολογία και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του σώματος.

ü  Στην αμέσως επόμενη παράγραφο που αναφέρεται στους υποψήφιους ομιλητές και τους ειδικούς αγορητές προστίθεται το εξής εδάφιο: Ειδικοί αγορητές μπορούν να οριστούν από τις Δημοτικές Παρατάξεις και μη αιρετοί (παραταξιακά στελέχη) εφόσον προηγηθεί σχετική γραπτή ενημέρωση της εκάστοτε Δημοτικής Παράταξης προς το Προεδρείο δύο ημέρες πριν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ü  Στην παράγραφο που αναφέρεται στους χρόνους ομιλίας του Δημάρχου, των Επικεφαλής, των Ειδικών Αγορητών και των Δημοτικών Συμβούλων προστίθεται εδάφιο που αφορά στις ειδικές συνεδριάσεις και στα μείζον πολιτικής σημασίας θέματα ως εξής: Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα εκτελεστέων Έργων, τον Ισολογισμό, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, τους Προϋπολογισμούς και τα Προγράμματα δράσεις των επιχειρήσεων και οργανισμών των Δήμων καθώς και για θέματα αυξημένης πλειοψηφίας ή μείζονος πολιτικής σημασίας όπως η αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής, και οι Ειδικοί Αγορητές θα έχουν στη διάθεσή τους για κάθε θέμα χρόνο 10 λεπτών για την εισήγηση και 4 λεπτών για την δευτερολογία και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρχικό χρόνο 5 λεπτών και δύο λεπτών για τη δευτερολογία αντίστοιχα.

4. επί της παραγράφου 3 του Άρθρο 5 «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών»

ü  Η παράγραφος 3 του άρθρου 5 επαναδιατυπώνεται ως εξής: Όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τακτικές και έκτακτες, μεταδίδονται ζωντανά από τη Δημοτική Τηλεόραση, το Δημοτικό Ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του ΔΗΡΑΣ. Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Η καταγραφή του ήχου και της εικόνας στο δημοτικό συμβούλιο γίνεται από το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της αίθουσας και θα παρέχονται σε όσους το ζητήσουν εγγράφως. Καταγραφές από παρόντες δεν επιτρέπονται και από τους δημοσιογράφους γίνονται μόνο με συστήματα μη σταθερής βάσης.

5. επί της παραγράφου 10 του Άρθρου 10 «Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων» που αφορά την ετήσια δήλωση περιουσιακής κατάστασης προτείνουμε από την 1 Ιανουαρίου 2016 όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι μη αιρετοί που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης να καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οι οποίες να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

6. επί της παραγράφου 1 του Άρθρου 11 «Σύσταση Επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου» στο Δήμο δύναται να συσταθούν οι ακόλουθες Επιτροπές (άρθρο 70 Ν.3852/2010, σε συνδυασμό με τα άρθρα 75 & 101, Ν. 3463/2006)

ü  Τουριστικής Πολιτικής, Ανάπτυξης και Προβολής

ü  Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Φυσικών Πόρων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ü  Κοινωνικής Συνοχής, Ισότητας και Υγείας

ü  Πρωτογενούς τομέα και μεταποίησης

ü  Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων

ü  Ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων

ü  Παρακολούθησης Προϋπολογισμού

ü  Συντήρησης Υποδομών και Καθαριότητας

ü  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ü  Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών 

ü  Καταγραφής και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας

ü  Τεχνική Επιτροπή (παρακολούθηση συμβάσεων κλπ)

ü  Θεσμών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για να συνδεθεί με το άρθρο 15 «Συμμετοχή στις Τοπικές Υποθέσεις» που προτείνετε.

7. επί των παραγράφων 2 & 3 του Άρθρου 11 «Σύσταση Επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου»

ü  Στις επιτροπές μετέχουν Δημοτικοί ή Κοινοτικοί σύμβουλοι ή μη αιρετά μέλη των Δημοτικών Παρατάξεων που προτείνονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου, καθώς και ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής.

ü  Οι επιτροπές αποτελούνται από επτά (7) έως ένδεκα (11) μέλη, εκ των οποίων τα μισά (1/2) είναι Δημοτικοί ή Κοινοτικοί σύμβουλοι ή μη αιρετά μέλη των δημοτικών παρατάξεων και τα λοιπά μέλη είναι ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου.

8. επί του άρθρου 12 «Δημοτικές Παρατάξεις»

ü  Στο τέλος της παραγράφου 6 το «εντός μηνός» γίνεται «εντός 15 ημερών»

ü  Επίσης η παράγραφος 7 μπορεί να παραλειφθεί για λόγους οικονομίας πόρων του Δήμου μας.

Με τιμή,

για το Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω

η επικεφαλής

Ιωάννα Ρούφα

 

 

 

 


Εισαγωγική παρουσίαση:

Ο παρών κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω, περιλαμβάνει τα όργανα διοίκησης του Δήμου (δηλ. το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον Δήμαρχο) και συμβουλευτικά, το Συμπαραστάτη του Δημότη, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Στον παρόντα κανονισμό προβλέπονται τα σχετικά:

ü  με τη σύγκλιση και τις αρμοδιότητες του οργάνου,

ü  με την κατάρτιση και υπογραφή των πρακτικών συνεδρίασης,

ü  με την ανάρτηση, την εποπτεία & νομιμότητα των διοικητικών του πράξεων,

ü  με τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης,

ü  με τον τρόπο διεύθυνσης των συνεδριάσεων και διεξαγωγής της ψηφοφορίας,

ü  με τον τρόπο τήρησης της τάξεως κατά τη συζήτηση των θεμάτων,

ü  με την ευταξία του ακροατηρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων,

ü  με την ανάκληση στην τάξη των παρεκτροπόμενων συμβούλων,

ü  με τη διακοπή των συνεδριάσεων,

ü  με την συγκρότηση των Επιτροπών,

ü  με τις υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων & τα καθήκοντα του Προέδρου,

ü  με τη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων,

ü  με τη λειτουργία της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ü  τη μετάδοση ή μη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. από τη Δημοτική Τηλεόραση Κω, καθώς και τη συμμετοχή των πολιτών στις συνεδριάσεις του οργάνου.

 

Ο Συντάκτης

 

Βασίλειος Δρόσος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Κω

Πίνακας περιεχομένων

ΕΝΟΤΗΤΑ  A’5

“ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΕΚΛΟΓΗ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ”5

Άρθρο 15

«Διοίκηση Δήμου»_ 5

Άρθρο 2_ 5

«Αρμοδιότητες Δημοτικού Συμβουλίου»_ 5

Άρθρο 3_ 7

«Εκλογή Προεδρείου Δ.Σ.»_ 7

(άρθρο 64 Ν.3852/2010)7

Άρθρο 4_ 10

«Συγκρότηση & Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής - Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»_ 10

(άρθρο 72, άρθρα 73 & 74 Ν. 3852/2010)10

Άρθρο 5_ 12

«Σύσταση & Λειτουργία Εκτελεστικής Επιτροπής»_ 12

(άρθρο 62,  Ν. 3852/2010)12

ΕΝΟΤΗΤΑ Β’13

“ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. - ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ”13

Άρθρο 6_ 13

«Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου»_ 13

(άρθρο 67 Ν.3852/2010)13

Άρθρο 7_ 15

«Τόπος συνεδρίασης»_ 15

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ_ 17

“ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ”17

Άρθρο 8_ 17

«Απαρτία – Λήψη αποφάσεων»_ 17

Άρθρο 9_ 19

«Πρακτικά συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»_ 19

Άρθρο 10_ 21

«Δημοσίευση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου»_ 21

Άρθρο 1121

«Εποπτεία – έλεγχος αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου»_ 21

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ’23

“ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Δ.Σ.-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ (ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ)”  23

Άρθρο 12_ 23

«Καταστατικές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»_ 23

Άρθρο 13_ 23

«Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου»_ 23

Άρθρο 14_ 26

«Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» - Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών_ 26

ΕΝΟΤΗΤΑ Ε’29

“ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ & ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ, ΟΜΙΛΗΤΩΝ-”29

ΑΡΘΡΟ 15_ 29

«Καθήκοντα και ευθύνες του Προέδρου»_ 29

(άρθρο 69, Ν. 3852/2010, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των αρθρ. 95 & 97, Ν. 3463/2006 του ΔΚΚ)  29

Άρθρο 16_ 29

«Υποχρεώσεις και δικαιώματα Δημοτικών Συμβούλων»_ 29

(άρθρο 68 Ν.3852/2010, σε συνδυασμό του άρθρου 98, Ν. 3463/2006 του ΔΚΚ)29

Άρθρο 17_ 31

«Υποχρεώσεις εισηγητών – ομιλητών»_ 31

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤ’33

“ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – (ΥΠΗΡΕΣΙΑ) Δ.Σ. - ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ)-”33

Άρθρο 18_ 33

«Γραμματεία – Υπηρεσία Δημοτικού συμβουλίου»_ 33

Άρθρο 19_ 33

«Δημοτικές παρατάξεις»_ 33

(άρθρο 66 Ν.3852/2010)33

Άρθρο  20_ 35

«Όργανο Δημοτικής Πολιτικής»_ 35

(Διαπαραταξιακό)35

ΕΝΟΤΗΤΑ Ζ’36

“ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΗΜΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ”36

Άρθρο 2136

«Τοπικά Συμβούλια Παραβατικότητας»_ 36

( άρθρο 84 Ν.3463/2006)36

Άρθρο 22_ 36

«Δημοτικό γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση»_ 36

(άρθρο 85 Ν.3463/2006)36

ΕΝΟΤΗΤΑ Η_ 38

“ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Δ.Σ. (ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ) - ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ -»  38

Άρθρο 23_ 38

Σύσταση Επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου_ 38

(άρθρο 70 Ν.3852/2010, σε συνδυασμό με τα άρθρα 75 & 101, Ν. 3463/2006)38

Άρθρο 24_ 40

«Τοπικά Συμβούλια Νέων»_ 40

(Ν. 3443/2006)40

ΕΝΟΤΗΤΑ Θ_ 42

“ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ” –   42

Άρθρο 25_ 42

«Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής»_ 42

(άρθρο 217 Ν.3463/2006)42

Άρθρο 26_ 42

«Περιορισμοί»_ 42

Άρθρο 27_ 43

«Μεταβατική Διάταξη»_ 43

ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ_ 43

«Ισχύς – Τροποποίηση Κανονισμού»_ 43

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ_ 44

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α_ 46

ΕΝΟΤΗΤΑ  A

“ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΕΚΛΟΓΗ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ”

Άρθρο 1

«Διοίκηση Δήμου»

1.-     Όργανα διοίκησης του Δήμου είναι (άρθρο 7 του Ν.3852/2010) :

  1. το Δημοτικό Συμβούλιο,
  2. η Οικονομική Επιτροπή,
  3. η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,
  4. η Εκτελεστική Επιτροπή και
  5. ο Δήμαρχος.

2.-     Πέραν των ανωτέρω, σε Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων με απόφαση του Δ.Σ. επιλέγεται κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας, (άρθρο 77 του Ν.3852/2010). Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα έχει ως αποστολή, την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας της δημοτικής αρχής, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και τη αποσυμφόρηση του δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου, από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.    

3.-     Σε κάθε Δήμο λειτουργεί:

α.- Το Συμβούλιο ένταξης μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο (άρθρο 78 του Ν.3852/2010). Έχει ως κύριο έργο τη καταγραφή και τη διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίσουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου και συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

β.- Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, με συμβουλευτικές αρμοδιότητες σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων (άρθρο 76 του Ν.3852/2010).

Άρθρο 2

«Αρμοδιότητες Δημοτικού Συμβουλίου»

1. -    Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γενική αρμοδιότητα να αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο και δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες των άλλων οργάνων (του Δήμου) και απαριθμούνται περιοριστικά στις διατάξεις των άρθρων 65, 72, 73, 76, 77, 78 του Ν.3852/2010 ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του, σύμφωνα με τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Εκτός των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο διατηρεί πάντα το δικαίωμα να συζητεί και να δίνει κατευθύνσεις προς τα υπόλοιπα όργανα του Δήμου, επί θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και επί θεμάτων, που σχετίζονται γενικότερα με τη διοίκηση του Δήμου, την οικονομική του πορεία και την εν γένει λειτουργία των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

2. -    Στις βασικές αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 65, Ν. 3852/2010) συμπεριλαμβάνονται και οι εξής:

α.- Εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και γνωμοδοτεί όταν δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν τη γνώμη του.

β.- Ορίζει τους φόρους, τα τέλη, τα δικαιώματα και τις εισφορές.

γ.- Καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία των Μελών του, τον κανονισμό λειτουργίας του με βάση τον πρότυπο κανονισμό του άρθρου 67, Ν. 3852/2010.

δ.- Αποφασίζει για την δημιουργία, τη συγχώνευση και την προσάρτηση δημοτικών κοινοτήτων και παρέχει τη συναίνεσή του αυτή για την προσάρτηση τους με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, εφόσον το τοπικό διαμέρισμα συνορεύει με το Δήμο (άρθρο 4 του Ν.3463/2006 και άρθρο 286 του Ν.3852/2010).

ε.- Αποφασίζει για την ιστορική έδρα του Δήμου (άρθρο 6 του Ν.3463/2006 και άρθρο 283 του Ν.3852/2010).

στ.- Προτείνει τη μετονομασία του Δήμου, τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών προκειμένου να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περί τούτου (άρθρο 7 του Ν.3463/2006).

ζ.- Αποφασίζει για την μετονομασία των δημοτικών οικισμών και των δημοτικών κοινοτήτων (άρθρο 7 του Ν.3463/2006).

η.- Αποφασίζει για την ονομασία και την μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών (άρθρο 8 του Ν.3463/2006).

θ.- Καθορίζει με απόφασή του το σήμα που μπορεί να κάνει χρήση ο Δήμος, το οποίο αποτελεί δηλωτικό στοιχείο της ιδιαιτερότητας του χώρου και συνεκτίμηση των στοιχείων που σχετίζονται με την ιστορία, τη μυθολογία και τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Τοπωνυμιών (άρθρο 9 του Ν.3463/2006).

3.-     Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

4.-    Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, η οποία πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη, για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα, να αποφασίζει να ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, (άρθρο 73, παρ. 3 Ν. 3852/2010).

5.-     Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για θέματα τα οποία τυχόν παραπέμπουν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής σε αυτό, για λήψη απόφασης, σύμφωνα με την διαδικασία των άρθ. 72 παρ.4 και 73 παρ.4 του Ν. 3852/2010.

6.-    Μπορεί να μεταβιβάσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αρμοδιότητές του σχετικές με το αντικείμενό της, (άρθρο 65, παρ. 6 Ν. 3852/2010).

7.-     Το δημοτικό συμβούλιο με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του, μπορεί να συγκροτεί επιτροπές, που προβλέπονται για την επεξεργασία και εισήγηση συγκεκριμένων θεμάτων. Στις εν λόγω επιτροπές εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ συμμετέχουν και ιδιώτες με ειδικές γνώσεις, επί των προς επεξεργασία θεμάτων, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, (άρθρο 70, παρ. 1, Ν. 3852/2010, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 101, Ν. 3463/2006).

8.-    Στους τουριστικούς δήμους συγκροτείται επιτροπή για την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης, (αρθρ. 70, παρ. 1 του Ν. 3852).

Άρθρο 3

«Εκλογή Προεδρείου Δ.Σ.»

(άρθρο 64 Ν.3852/2010)

1.-     Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου, που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου.

α.-  Στη συνεδρίαση αυτή, που προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, εκλέγεται χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

β.-  Ο Πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό. Ο Αντιπρόεδρος από τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο Γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύμβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του Δήμου (άρθρο 64 παρ.1β’ του 3852/2010).

γ.-  Για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθείται η περιγραφόμενη στις παρ. 2, 3, 4, 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010) διαδικασία. 

2.      Επισημαίνεται, ότι για την εκλογή του Προεδρείου ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία, όπως περιγράφεται στην παραπάνω διάταξη:

α.-  Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση. Την κλήρωση διενεργεί ο προεδρεύων σύμβουλος.

β.-  Στην ίδια συνεδρίαση γίνεται η εκλογή για την ανάδειξη του υποψηφίου για το αξίωμα του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι υποψήφιοι για τα αξιώματα αυτά αναδεικνύονται κατά τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για την ανάδειξη του Προέδρου, ο μεν Αντιπρόεδρος από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, ο δε Γραμματέας από το σύνολο των συμβούλων των λοιπών δημοτικών παρατάξεων.

γ.-  Σε περίπτωση που η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο Αντιπρόεδρο ή η ελάσσονα μειοψηφία δεν υποδείξει Γραμματέα, αυτοί υποδεικνύονται από την ελάσσονα ή τη μείζονα μειοψηφία αντίστοιχα και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία.

δ.-  Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 64 παρ. 2 του Ν.3852/2010).

ε.-  Αντιδήμαρχοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

3.      Αν, για οποιονδήποτε λόγο, το Συμβούλιο δεν συγκληθεί όπως ορίζει η  παράγραφος 1, συνέρχεται χωρίς πρόσκληση την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί. Αν ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που πλειοψήφησε απουσιάζει, τον αντικαθιστά ένας σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, κατά τη σειρά επιτυχίας που προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου, ο οποίος και προεδρεύει στη συνεδρίαση.

4.      Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί επειδή δεν υπήρξε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή (δεύτερη Κυριακή του Ιανουαρίου) και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 64 του Ν.3852/2010.

Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν υπήρξε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται τα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάλογα με την περίπτωση ως εξής:

α.-  Πρόεδρος και Γραμματέας θεωρείται ότι εκλέγονται, αντίστοιχα, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε.

β.- Αντιπρόεδρος θεωρείται ότι εκλέγεται ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού της μειοψηφίας που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση.

5.      Τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής στον Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος αυτεπάγγελτα ή ύστερα από προσφυγή δημότη ενώπιον του, η οποία ασκείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών, από τη διενέργεια της εκλογής, αποφαίνεται, μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο αφότου παρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής.

6.      Αν ακυρωθεί οποιαδήποτε εκλογή για τα ανωτέρω αξιώματα, επαναλαμβάνεται την πρώτη Κυριακή, πέντε (5) ημέρες μετά την παραλαβή της ακυρωτικής απόφασης.

7.      Η παραίτηση από τα αξιώματα του προεδρείου, υποβάλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και γίνεται οριστική αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος και δεν μπορεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα στην ίδια διετία. Στην ίδια συνεδρίαση το συμβούλιο, μετά την αποδοχή της παραίτησης, προβαίνει κατά περίπτωση στην εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα εφαρμοζόμενης της ανωτέρω διαδικασίας, δηλαδή των παρ. 1 και 2 του άρθρου 64, του Ν. 3852/2010.

8.      Η εκλογή στη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού  συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου.

Άρθρο 4

«Συγκρότηση & Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής - Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

(άρθρο 72, άρθρα 73 & 74 Ν. 3852/2010)

1.-     Η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής αποτελούνται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν Αντιδήμαρχο, ως πρόεδρο και από οκτώ (8) μέλη καθόσον το συμβούλιο του Δήμου Κω, αποτελείται από τριάντα τρία (33) μέλη. Δηλαδή οι επιτροπές αυτές είναι εννεαμελείς ήτοι, οκτώ (8) μέλη και ο Πρόεδρος. Εξ’ αυτών πέντε (5) μέλη εκλέγονται από την πλειοψηφία και τρία (3) από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

2.-     Το δημοτικό συμβούλιο, μετά την εκλογή του προεδρείου και τις ημερομηνίες που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 64, Ν. 3852/2010 και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, εκλέγει μεταξύ των μελών του με μυστική ψηφοφορία τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Πρώτα εκλέγονται τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί μέλος της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

3.-     Κάθε σύμβουλος ψηφίζει υποψήφιους ισάριθμους με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής. Εκλέγονται από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, αντίστοιχα, όσοι λάβουν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται για τις θέσεις για τις οποίες δεν επιτυγχάνεται απόλυτη πλειοψηφία. Αν δεν επιτυγχάνεται απόλυτη πλειοψηφία και στη δεύτερη ψηφοφορία, γίνεται τρίτη ψηφοφορία, οπότε εκλέγονται όσοι λάβουν τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν σε οποιαδήποτε ψηφοφορία υπάρχει ισοψηφία, ο πρόεδρος του συμβουλίου ενεργεί κλήρωση στην ίδια συνεδρίαση. Στην ίδια συνεδρίαση και με τον ίδιο τρόπο εκλέγονται για την οικονομική επιτροπή και, αντιστοίχως, για την επιτροπή ποιότητας ζωής πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη. Από τα αναπληρωματικά μέλη δύο (2) μέλη εκλέγονται από το σύνολο των μελών των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας για την αναπλήρωση των τακτικών μελών που εκπροσωπούν τη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Με την ίδια διαδικασία εκλέγονται νέα αναπληρωματικά μέλη σε περίπτωση που έχει εξαντληθεί ο αριθμός τούτων ανά κατηγορία.

4.-    Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος άρθρου. Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται για μεν την οικονομική επιτροπή, ανάλογα με την περίπτωση, για τις θέσεις της πλειοψηφίας, οι σύμβουλοι που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε και για τις θέσεις της μειοψηφίας εκείνοι που στην πρώτη σε ψήφους δημοτική παράταξη της μειοψηφίας έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση, για δε την επιτροπή ποιότητας ζωής οι αμέσως επόμενοι κατά σειρά, στις αντίστοιχες κατηγορίες.  Αν από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας δεν υπάρξει υποψήφιος, τότε στη θέση τους εκλέγεται σύμβουλος της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας.

5.-     Τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής στον Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή δημότη ενώπιόν του, η οποία ασκείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής, αποφαίνεται, μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο, αφότου παρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής.

6.-    Οι επιτροπές στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή τους εκλέγουν μεταξύ των μελών τους, με φανερή ψηφοφορία, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τη μειοψηφία. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής.

7.-     Τα αναπληρωματικά μέλη ανά κατηγορία, με την σειρά της εκλογής τους, παίρνουν τις θέσεις των τακτικών μελών που μένουν κενές κατά τη διάρκεια της διετίας.  Όταν τα μέλη της μειοψηφίας παραιτηθούν κατά τη διάρκεια της διετίας και δεν υπάρχει αντικαταστάτης τους, τη θέση τους καταλαμβάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας.

8.-    Όταν τα μέλη της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής παύουν για οποιονδήποτε λόγο να είναι μέλη των αντίστοιχων δημοτικών παρατάξεων, εκπίπτουν αυτοδικαίως από την οικονομική ή την επιτροπή ποιότητας ζωής και αντικαθίστανται, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου αυτού.

Άρθρο 5

«Σύσταση & Λειτουργία Εκτελεστικής Επιτροπής»

(άρθρο 62,  Ν. 3852/2010)

1.-     Σε όλους τους Δήμους που έχουν περισσότερους από έναν αντιδημάρχους συνιστάται εκτελεστική επιτροπή στην οποία μετέχουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι.  Η εκτελεστική επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό όργανο του δήμου και παρακολουθεί την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής σ’ όλους τους τομείς, καθώς και την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, του μεσοχρόνιου, ετήσιου και πενταετούς προγράμματος δράσης.

2.-     Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής είναι ο δήμαρχος. Στις συνεδριάσεις καλείται ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, όταν συζητείται θέμα που την αφορούν ειδικά, καθώς και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όποτε τούτο κρίνεται αναγκαίο.

3.-     Υπάλληλος του δήμου τηρεί εγγράφως πρακτικά των συνεδριάσεων της εκτελεστικής επιτροπής.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β’

“ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. - ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ”

Άρθρο 6

«Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου»

(άρθρο 67 Ν.3852/2010)

1.-     Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

2.-     Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική επιτροπή ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο (2) τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.

3.-     Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5).

4.-    Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη (6η) ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκληση του.

5.-     Αν ο πρόεδρος παραλείψει αδικαιολόγητα δύο συνεχείς φορές να καλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του προέδρου με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, σύμφωνα με την Πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του Ν.3852/2010.

6.-    Η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου. Η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.

7.-     Δημοτικός σύμβουλος, που δεν κατοικεί στη διοικητική περιφέρεια του δήμου, οφείλει αμέσως μετά την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών να δηλώσει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τη διεύθυνση κατοικίας του και να ορίσει με την ίδια δήλωση αντίκλητο στην έδρα του δήμου, στον οποίο επιδίδονται οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και να ορίσει με την ίδια δήλωση οποιοδήποτε, κατά την επιλογή του, πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση των ανωτέρω προσκλήσεων. Αν δεν ορίζεται αντίκλητος ή πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση, αρκεί η δημοσίευση της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του δήμου.

8.-    Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.

9.-    Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος, αλλιώς η συνεδρίαση είναι άκυρη. Ο δήμαρχος μετέχει στις συζητήσεις του συμβουλίου χωρίς ψήφο. Έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του κατά προτεραιότητα. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνεται νομίμως. Στην περίπτωση όμως αυτή ο αναπληρωτής, δεν στερείται του δικαιώματος της ψήφου κατά τη λήψη αποφάσεων από το συμβούλιο.

10.-  Στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το λόγο, εκτός του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ειδικοί αγορητές ανά θέμα, που ορίζονται από τις παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωσή τους στο προεδρείο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. Με τον κανονισμό λειτουργία του Δ.Σ. επιβάλλονται αντίστοιχοι χρονικοί περιορισμοί για τις αγορεύσεις και τις συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, για τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους ειδικούς αγορητές και τα μέλη του Δ.Σ. Δηλαδή, ο κ. Δήμαρχος έχει χρόνο (κατά ανώτερο όριο) 20 λεπτών. Οι κ.κ. επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έχουν χρόνο πέντε (5) λεπτών, οι εισηγητές πέντε (5) λεπτά και σε περίπτωση δευτερολογίας εκ μέρους του εισηγητή δύο (2) λεπτά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν χρόνο τρία (3) λεπτά .

11.-   Ο Πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, καθώς και η Οικονομική Επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι ένα θέμα, το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη, είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι` αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Κατά προτεραιότητα και πάντα μετά τον δήμαρχο εκφράζουν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων, σύμφωνα με τη σειρά εκλογής.

12.-   Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προσκαλούνται οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα, που αφορούν τις αντίστοιχες κοινότητες.  Για τα θέματα αυτά, τα ανωτέρω πρόσωπα μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης, η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  είναι άκυρη.

13.-   Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει, εκτός της έδρας του, στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, ύστερα από απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών του.

14.-   Από την επομένη ημέρα επίδοσης της πρόσκλησης σε συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να ενημερώνονται για τις κατατεθείσες εισηγήσεις. Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των συμβούλων.

15.-   Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να ζητούν φωτοτυπίες εγγράφων που είναι κατατιθέμενα στο φάκελο των θεμάτων της συνεδρίασης, εφόσον είναι ευχερής η χορήγηση αυτών. Ειδικότερα, με ευθύνη του Προέδρου τουλάχιστον μία (1) ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων όλες οι εισηγήσεις των θεμάτων που θα συζητηθούν. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υποβάλουν προφορικά τα σχετικά αιτήματά τους.  

16.-   Επί σοβαρών θεμάτων και εφ’ όσον υπάρχει δυνατότητα, ο Πρόεδρος μεριμνά ώστε οι αντίστοιχες εισηγήσεις, να αποστέλλονται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μαζί με την πρόσκληση.

17.-   Τα θέματα συζητιούνται με την σειρά που είναι γραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Ο Πρόεδρος μπορεί μόνος του να αλλάξει τη σειρά συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εφόσον κρίνει ότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες της ταχείας συζήτησης θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Άρθρο 7

«Τόπος συνεδρίασης»

1.-     Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημόσιες και γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ή του Αντιπροέδρου, που τον αναπληρώνει νόμιμα.

2.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών του και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.

ü  Σ’ αυτήν την συνεδρίαση μετέχει ο Δήμαρχος και ο Ειδικός Γραμματέας και οι τεχνικοί της μαγνητοφώνησης ή μαγνητοσκόπησης των πρακτικών της συνεδρίασης.

ü  Στις περιπτώσεις που η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, τότε παύει η ραδιοτηλεοπτική λήψη και αναμετάδοση.

3.-     Το Δ.Σ. μπορεί με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών να αποφασίζει να συνεδριάζει σ’ άλλο οίκημα, εφ’ όσον αυτό εξυπηρετεί τις ειδικότερες ανάγκες του.

ü  Επίσης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί με την πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου των μελών, του να αποφασίζει να συνεδριάζει μόνιμα ή κατά περίπτωση, σε άλλο κατάλληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το Δημοτικό Κατάστημα είναι ακατάλληλο ή δεν επαρκεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση, (αρθρ. 67 περ. 10 Ν. 3852/2010).

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ

“ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ”

Άρθρο 8

«Απαρτία – Λήψη αποφάσεων»

1.-     Προϋπόθεση της απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να έχουν κληθεί νόμιμα εγκαίρως και με τον προσήκοντα  τρόπο, όλα τα μέλη του οργάνου, ώστε να μετάσχουν στη συνεδρίαση.  Η έλλειψη κλήσεως ή η έλλειψη  νομίμου επιδόσεως ή μη εγκαίρου επίδοσης θεραπεύονται μόνον, με την προσέλευση και τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του μη κληθέντος.

2.-     Το Συμβούλιο έχει απαρτία όταν είναι παρόν το ήμισυ πλέον ενός του αριθμού των μελών του.

3.-     Αν μετά από δύο (2) συνεχείς προσκλήσεις το Συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη (3η) πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη (3η) πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω.

4.-    Η νόμιμη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου παύει να υπάρχει για όσο χρόνο εκλείπουν οι προϋποθέσεις της νομίμου συγκροτήσεως όπως επήλθε με την εγκατάσταση των μελών του οργάνου. Στην περίπτωση που επήλθε θάνατος, παραίτηση, έκπτωση κλπ. μέλους Δημοτικού Συμβουλίου η νόμιμη συγκρότηση αποκαθίσταται μόνον με την εγκατάσταση του νέου τακτικού μέλους.

5.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι διοικητικό όργανο και ως προς τα ζητήματα της λειτουργίας του εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του  Ν. 2690/1999, «Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας»,  εφ’ όσον με τις ειδικές διατάξεις του ΔΚΚ και του Ν.3852/2010 δεν ρυθμίζονται ειδικά τα ζητήματα αυτά. Συνεπώς για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικώς από τον ΚΔΚ και τον Ν.3852/2010 όπως ισχύουν, εφαρμόζονται συμπληρωματικά οι διατάξεις του Ν.2690/1999, καθώς και οι διατάξεις του Ν.3861/2010, «Ενίσχυση της Διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση Νόμων και Πράξεων των Κυβερνητικών, Διοικητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα Διαύγεια) και άλλες διατάξεις».

6.-    Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ψηφοφορία για κάθε θέμα ξεχωριστά, κατά την οποία τάσσονται οι σύμβουλοι υπέρ της μιας ή της άλλης διαμορφωθείσας γνώμης.  Υπάρχουν δύο (2) ειδών ψηφοφορίες, η φανερή και η μυστική.

ü  Η φανερή ψηφοφορία αποτελεί τον κανόνα στα Δημοτικά Συμβούλια και γίνεται με ονομαστική κλήση κάθε συμβούλου, ο οποίο δηλώνει ότι ψηφίζει υπέρ ή κατά της πρότασης. Όπου στο Νόμο δεν αναφέρεται το είδος της ψηφοφορίας, αυτή είναι φανερή

ü  Η μυστική ψηφοφορία γίνεται με ψηφοδέλτια και ακολουθείται μόνο στις περιπτώσεις, που ρητά προβλέπονται από το νόμο. Κατ’ αυτή, αν διαπιστωθεί ψηφοδέλτια να περιέχουν διακριτικά σημεία που παραβιάζουν το απόρρητο της ψηφοφορίας, αυτά ακυρώνονται. Η μυστική ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, αν σ’ αυτή δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων, όπως και στην περίπτωση που προκύψει διαφορά στην καταμέτρηση, μεταξύ αυτών που ψήφισαν και των ψηφοδελτίων. Αποφάσεις που λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία, όπου δεν το επιτάσσει ο νόμος, είναι άκυρες.

7.-     Η λευκή ψήφος ή η άρνηση ψήφου ή η δήλωση απουσίας κάποιου μέλους προκειμένου να αρνηθεί ψήφο, μετρούν ως αρνητικές ψήφοι και το μέλος λογίζεται παρόν, (άρθρο 96, παρ. 5 Ν. 3463/2006 του ΔΚΚ).

8.-    Σε περιπτώσεις ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του Προέδρου, (άρθρο 96, παρ. 4, του Ν. 3463/2006 ΔΚΚ).

9.-    Τα μέλη του συμβουλίου που ήταν παρόντα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με παρουσία τους υπήρξε απαρτία και αν ακόμα αποχωρήσουν, μεταγενέστερα, θεωρούνται παρόντα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ως προς την ύπαρξη απαρτίας. Η απαρτία αυτή θεωρείται ότι συντρέχει για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Στην περίπτωση αυτή για την λήψη απόφασης για κάθε συγκεκριμένο θέμα η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζεται επί των πραγματικών παρόντων μελών κατά τη ψηφοφορία, αλλά βάσει του αριθμού των μελών που απαιτούνται για την απαρτία, (αρθρ. 96, παρ. 6, Ν. 3463/2006). Δηλαδή σε συνολικά τριάντα τρία  (33) μέλη, απαρτία για την έναρξη της συνεδρίασης υπάρχει με την παρουσία δεκαεπτά (17) μελών. Για την λήψη έγκυρης απόφασης,  απαιτείται  η θετική ψήφος εννέα (9) μελών.

10.-  Οι αποφάσεις του Δ.Σ. που αφορούν α) τα κατεπείγοντα θέματα, (αρθρ. 67 περ. 7 Ν. 3852/2010), β) τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, (αρθρ. 65 παρ. 4 του Ν. 3852/2010), γ) την ίδρυση επιχειρήσεων, ανώνυμων εταιρειών, ν.π.δ.δ., συνδέσμων, ιδρυμάτων κ.λ.π. νομικών προσώπων δ) τις διαδημοτικές συνεργασίες,  ε) τους κανονισμούς εσωτερικών υπηρεσιών Δήμου, ν.π.δ.δ., ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, ανώνυμων εταιρειών κ.λ.π. νομικών προσώπων και τους κανονισμούς λειτουργίας των, στ) τη συγχώνευση κοινωφελών επιχειρήσεων, ζ) την εκποίηση, εκμίσθωση, ανταλλαγή ακινήτων και δωρεά ακινήτων, κατ’ άρθρον 186 Ν. 3463/2006, η) την κήρυξη απαλλοτριώσεων ή την σύσταση δουλείας ακινήτου που βρίσκεται μέσα στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου, κατ’ άρθρον 212 Ν. 3463/2006,  θ) τη συνομολόγηση δανείων (όπως ο Νόμος ορίζει) και ι)  τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στα Τοπικά Συμβούλια,  λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των Μελών τους.

11.-   Εάν κατά την διάρκεια μιας συνεδρίασης αποχωρήσουν μέλη του Δ.Σ. τα οποία ήταν παρόντα κατά την δημιουργία της απαρτίας, η απαρτία θεωρείται ότι υπάρχει και η συνεδρίαση συνεχίζεται, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην παρ. 9 του παρόντος άρθρου, σε συνδυασμό και με το άρθρο 96 παρ. 6 του Ν. 3463/2006.

12.-   Στην περίπτωση αυτή η λήψη απόφασης για κάθε θέμα χωριστά, απαιτεί πλειοψηφία η οποία υπολογίζεται βάσει του αριθμού των μελών που απαιτούνται για την δημιουργία της απαρτίας έναρξης της συνεδρίασης.

Άρθρο 9

«Πρακτικά συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»

1.-     Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στην περίπτωση ματαίωσής της, τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημοτικού υπαλλήλου (ειδικού γραμματέα), που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό.

2.-     Στα πρακτικά καταχωρούνται οι συζητήσεις, ψηφοφορίες, αποφάσεις και μειοψηφούσες γνώμες.

3.-     Τα πρακτικά καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο» ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Ο εκτελών χρέη ειδικού γραμματέα δημοτικός υπάλληλος, τηρεί παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά.

4.-    Τα απομαγνητοφωνημένα ή απομαγνητοσκοπημένα κείμενα μεταφέρονται σε φύλλα χαρτιού, που αριθμούνται κα μονογράφονται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

5.-     Στο τέλος του χρόνου βιβλιοδετούνται με ευθύνη του Προέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

6.-    Αν σε κάποια συνεδρίαση δεν είναι δυνατή η χρήση μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο», τα πρόχειρα πρακτικά που τηρούνται αντιγράφονται σε φύλλα χαρτιού, μονογράφονται από τον Πρόεδρο και αριθμούνται, σε τρόπο ώστε η αρίθμησή τους να αποτελεί συνέχεια της αρίθμησης των απομαγνητοφωνημένων ή απομαγνητοσκοπημένων κειμένων και βιβλιοδετούνται μαζί με αυτά.

7.-     Τα πρακτικά υπογράφονται από όλα τα μέλη που μετέχουν στη συνεδρίαση. Η άρνηση υπογραφής και η αιτία της αναφέρονται στα πρακτικά, αφού προηγουμένως ο αρνηθείς να υπογράψει Δημοτικός Σύμβουλος, καταθέσει εγγράφως τους λόγους της άρνησής του. Τότε η υπογραφή των πρακτικών δεν επηρεάζει το κύρος της απόφασης.

8.-    Τα πρακτικά της κάθε συνεδρίασης, όπως και κάθε απόφασης, παίρνουν αύξοντα αριθμό. Κάθε πρώτη (1η) του χρόνου ξεκινάει καινούρια αρίθμηση.

9.-    Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν θέματα που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 225 του Ν.3852/2010, πλέον των απαιτουμένων προϋποθέσεων αποστέλλονται μέσα σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από τη συνεδρίαση στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας, μαζί με αντίγραφο του πρακτικού δημοσίευσης και αναγκαία έγγραφα στοιχεία, για την νόμιμη έκδοση αντιγράφων. Από 1η Μαρτίου 2011, μαζί με τα ανωτέρω θα αποστέλλεται και αντίγραφο του αποδεικτικού ανάρτησης των αποφάσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου.

10.-  Οι προσκλήσεις, οι περιλήψεις των πρακτικών, καθώς και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να καταχωρούνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου, (Ν. 3861/2010). 

11.-   Οποιοσδήποτε Δημοτικός Σύμβουλος ζητήσει, μπορεί να λάβει αντίγραφα των πρακτικών ή να λάβει πλήρη γνώση αυτών, στην περίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντιγράφων.

12.-  Μόνη η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, ανεξαρτήτως της συμμετοχής του ή μη κατά τη συνεδρίαση προς λήψη σχετικής αποφάσεως από το οικείο αιρετό συλλογικό όργανο (δημοτικό συμβούλιο), δεν καθιδρύει άνευ ετέρου και δη, στο πλαίσιο ασκήσεως των exlege καθηκόντων του, έννομο συμφέρον προς χορήγηση αντιγράφων των πρακτικών. 

13.-   Όποιος έχει ιδιαίτερο ειδικό και άμεσο έννομο συμφέρον, το οποίο πρέπει να αιτιολογείται κατά την υποβολή της σχετικής έγγραφης αίτησης, μπορεί να ζητήσει κυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

14.-   Το δικαίωμα της προηγούμενης παραγράφου, δεν υφίσταται στις  περιπτώσεις που το αιτούμενο πρακτικό συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 2472/1997 «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»

Άρθρο 10

«Δημοσίευση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου»

1.-     Οι ατομικού περιεχομένου πράξεις δημοσιεύονται με την ανάρτηση του πίνακα στο Δημοτικό Κατάστημα τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπό μορφή περιλήψεως των θεμάτων. Οι κανονιστικού περιεχομένου αποφάσεις δημοσιεύονται σε ολόκληρο κείμενο στο δημοτικό κατάστημα, δηλαδή μέσα σε τρεις (3) ημέρες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει η αρμόδια υπηρεσία του Προέδρου (Γραμματεία Δ.Σ.) να τις γράψει και να δημοσιεύσει ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η σύνταξη του πρακτικού δημοσίευσης, το οποίο και υπογράφεται από τον υπάλληλο. Η μη δημοσίευση των αποφάσεων κατά τον ανωτέρω τρόπο συνιστά παράβαση ουσιώδους τύπου, δεδομένου ότι αυτή αποτελεί συστατικό στοιχείο της νόμιμης υπόστασής τους, ενώ η τήρηση ή μη αυτού ελέγχεται αυτεπάγγελτα από τον ακυρωτικό δικαστή .

2.-     Οι κανονιστικού περιεχομένου αποφάσεις που αφορούν στην επιβολή φόρων, τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προσωπικής εργασίας, πέραν της ανωτέρω δημοσιεύσεως, δημοσιεύονται εντός πέντε (5) ημερών από της ημέρας λήψεως αυτών, ολόκληρες στο Δημοτικό Κατάστημα και συντάσσεται πρακτικό δημοσιεύσεως, ενώπιον δύο (2) μαρτύρων. Περίληψη αυτών δημοσιεύεται σε μια (1) ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στον δήμο ή αν δεν υπάρχει ημερήσια εφημερίδα σε εβδομαδιαία, (αρθρ. 96, παρ. 6, Ν. 3463/2006 ΚΔΚ) .

3.-     Από τις διατάξεις του Ν. 3861/2010, προβλέπεται ειδικός τρόπος δημοσίευσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου.   Η καταχώρηση στην ιστοσελίδα του Δήμου όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από 1η Μαρτίου 2011 είναι υποχρεωτική. Απόφαση μη δημοσιευμένη είναι άκυρη.

 

Άρθρο 11

«Εποπτεία – έλεγχος αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου»

1.-   Εκτελεστότητα των πράξεων των ΟΤΑ

Οι αποφάσεις των συλλογικών και μονομελών οργάνων των Δήμων και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών είναι εκτελεστές αφότου εκδοθούν, με την επιφύλαξη του άρθρου 228 του Ν.3852/2010, σύμφωνα με τις οποίες ο Ελεγκτής Νομιμότητας μπορεί να αναστέλλει με απόφασή του την εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης, μετά από σχετική προσφυγή, οποιουδήποτε έχοντος έννομο συμφέρον.

2.-     Υποχρεωτικός έλεγχος Νομιμότητας (άρθρο 225 Ν.3852/2010)

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποστέλλονται υποχρεωτικά για έλεγχο νομιμότητας στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, εφόσον αφορούν:

ü  ρυθμίσεις κανονιστικού περιεχομένου,

ü  την ανάθεση έργων, υπηρεσιών, μελετών και προμηθειών,

ü  την αγορά και εκποίηση ακινήτων,

ü  την κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων,

ü  την επιβολή φόρων, τελών και δικαιωμάτων,

ü  τη σύναψη κάθε μορφής συμβάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας,

ü  τη σύναψη δανείων,

ü  τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος όταν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία,

ü  τις διαδικασίες κατάρτισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Οι αποφάσεις, που αποστέλλονται για έλεγχο νομιμότητας, συνοδεύονται από αντίγραφο του αποδεικτικού και από τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την έκδοσή της μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από τη συνεδρίαση του οργάνου

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του Ν.3852/10 περί διαδικασίας και οργάνων ελέγχου των πράξεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ’

“ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Δ.Σ.-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ (ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ)”

Άρθρο 12

«Καταστατικές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»

1.-     Σκοπός του Δημοτικού Συμβουλίου, ως συλλογικό όργανο άμεσης δημοκρατικής έκφρασης, είναι να εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος και να γνωμοδοτεί όποτε αυτό είναι αναγκαίο και να αποφασίζει για τα τοπικά θέματα σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του παρέχουν οι νόμοι και ειδικότερα, ο Ν. 3463/2006 και ο Ν. 3852/2010.

2.-     Προασπίζεται την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης και διεκδικεί, ουσιαστικό, κυρίαρχο και καταλυτικό ρόλο στις τοπικές υποθέσεις.

3.-     Ενθαρρύνει με συγκεκριμένα μέτρα τη συμμετοχή των πολιτών στην έρευνα, τον εντοπισμό, την καταγραφή και την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και αναγκών και μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση της διαφάνειας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Άρθρο 13

«Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου»

1.-     Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την ευταξία της συνεδρίασης, έχοντας τη δυνατότητα να ζητήσει ακόμα και την αποβολή όποιου διαταράσσει τη συνεδρίαση.

2.-     Αν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνεται νομίμως, κατά την παρ. 2 του άρθρου 69 του Ν.3852/2010, από τον Αντιπρόεδρο. Αν απουσιάζει ή κωλύεται και ο Αντιπρόεδρος, όποιος από τους παρόντες συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε ισοψηφία, όποιος είναι πρώτος στην απόφαση του Δικαστηρίου, ασκεί καθήκοντα Προέδρου.

3.-     Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος, αλλιώς η συνεδρίαση είναι άκυρη. Ο δήμαρχος μετέχει στις συζητήσεις του συμβουλίου χωρίς ψήφο. Έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του κατά προτεραιότητα. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνεται νομίμως. Στην περίπτωση όμως αυτή ο αναπληρωτής δεν στερείται του δικαιώματος της ψήφου κατά τη λήψη αποφάσεων από το συμβούλιο.

4.-    Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο.

5.-     Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενημέρωση ή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

6.-    Μετά το Δήμαρχο, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κατά τη σειρά της εκλογής τους, και στην συνέχεια οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι συμμετέχοντες Πρόεδροι των Δημοτικών  Κοινοτήτων, (όταν έχουν θέματα της Δημοτικής  Κοινότητας), μπορούν να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις ή να ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία, χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους, από το Δήμαρχο, το Προεδρείο του Δ.Σ., την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.   Ακολουθεί η διαδικασία των απαντήσεων, χωρίς διάλογο, με τη δυνατότητα και υποχρέωση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων για παροχή στοιχείων και πληροφοριών εντός ενός μηνός.

7.-     Οι προτάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν από τους αναφερομένους δεν επιτρέπεται να συζητηθούν, εκτός αν χαρακτηρισθούν ως κατεπείγον θέμα, οπότε και εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και η συζήτηση προηγείται των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ο χρόνος για τη συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία ώρα.  Επ’ αυτών, επιτρέπεται η τοποθέτηση των  επικεφαλής των παρατάξεων, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των 3 λεπτών. Γι’ αυτά τα θέματα δεν ανοίγει κατάλογος αγορητών.

8.-    Ακολουθεί η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.  Τα θέματα τα εισηγείται ο Δήμαρχος ή ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος.  Η παρουσία του  είναι αναγκαία στη συνεδρίαση.

9.-    Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνουν το λόγο, κατά προτεραιότητα α) ο δήμαρχος, β) ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος – εισηγητής, γ) οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δ) οι ειδικοί αγορητές ανά θέμα, που ορίζονται από τις παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωση τους στο προεδρείο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα.

10.-  Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προσκαλούνται οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα, που αφορούν τις αντίστοιχες δημοτικές κοινότητες.  Για τα θέματα αυτά, τα ανωτέρω πρόσωπα μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης, η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άκυρη.

11.-   Η εισήγηση σε κάθε θέμα δεν μπορεί χρονικά να ξεπερνά τα 5 λεπτά της ώρας. Η διάρκεια της πρωτομιλίας δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά της ώρας.

12.-   Ανάλογα με το θέμα που συζητείται, ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να καλεί στη συνεδρίαση Δημοτικούς Υπαλλήλους, εκπροσώπους φορέων ή ιδιώτες, προκειμένου να συμβάλουν με τις τοποθετήσεις τους στην καλύτερη διαμόρφωση της απόφασης. Τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις, έπονται της εισήγησης και προηγούνται των τοποθετήσεων των ομιλητών .

13.-   Αφού εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών με τις πρωτομιλίες, ο Πρόεδρος διατυπώνει την οριστική πρόταση προς ψήφιση του θέματος, όπως διαμορφώθηκε με τις τροπολογίες που πιθανόν έχουν επέλθει. Επί της τελικής αυτής πρότασης, έχουν δικαίωμα να δευτερολογήσουν όσοι μίλησαν, χωρίς να ξεπεράσουν το 1 λεπτό της ώρας. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης μπορεί να λαμβάνει το λόγο κατά προτεραιότητα απέναντι σε κάθε άλλον και να εκφράζει τις απόψεις του.  Ο εισηγητής, εφόσον κρίνει απαραίτητο, δευτερολογεί για 3 λεπτά της ώρας. Τέλος, μετά την εξάντληση των θεμάτων, ο Πρόεδρος επαναλαμβάνει την πρόταση ή τις προτάσεις και γίνεται ψηφοφορία.

14.-   Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων, οι ομιλητές που τοποθετούνται απευθύνονται προς το σώμα και όχι προσωπικά. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκφράζονται κατά συνείδηση, αποσκοπούντες στην εξυπηρέτηση των δημοτών και του Δήμου γενικότερα.

15.-   Ο ομιλητής δεν διακόπτεται παρά μόνο αν εκφεύγει του θέματος ή εκτρέπεται σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις.   Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος δικαιούται να τον διακόψει ή και να του αφαιρέσει το λόγο και αν δεν συμμορφώνεται να τον αποβάλλει.

16.-   Ο Πρόεδρος αφού πεισθεί ότι υπάρχει προσωπικό ζήτημα, δίδει τον λόγο στο θιγόμενο ο οποίος αναπτύσσει το προσωπικό ζήτημα μέχρι 1 λεπτό της ώρας, δίδοντας τις ανάλογες εξηγήσεις. Πάντοτε δε, μετά το τέλος της ομιλίας αυτού που προκάλεσε το προσωπικό. Συζήτηση δεν γίνεται.

17.-   Δημοτικός Σύμβουλος οποίος προσέρχεται στην συνεδρίαση μετά την έναρξη αυτής, ή αποχωρήσει πριν την λήξη αυτής, οφείλει να το δηλώσει στον Πρόεδρο του Δ.Σ., ώστε να καταχωρηθεί στα πρακτικά.

18.-   Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν επιτρέπεται να κάνουν υποδείξεις ή παρατηρήσεις σε συναδέλφους τους που κατά την κρίση τους παραβιάζουν τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., αλλά απευθύνονται προς τον Πρόεδρο και του θέτουν θέμα εφαρμογής του κανονισμού.   Ωσαύτως δεν επιτρέπεται να ομιλούν συγχρόνως περισσότεροι από ένα, για να διευκολύνεται η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. 

19.-   Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προσκαλούνται οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα που αφορούν τις αντίστοιχες δημοτικές κοινότητες.  Για τα ειδικά αυτά θέματα, τα ως άνω πρόσωπα μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωμα ψήφου.   Σε περίπτωση μη πρόσκλησής τους η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκυρη.

20.-  Σε περίπτωση αναπλήρωσης τακτικού δημοτικού συμβούλου (λόγω παραίτησης ή αποποίησης εκλογής αιρετών οργάνων), ο αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την ημέρα της εγκατάστασής του, (παρ. 3β, αρθρ. 52, Ν. 3852/2010).

Άρθρο 14

«Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» - Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών

1.-     Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημόσιες. Η παρουσία των φορέων και πολιτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί λειτουργική συνέπεια του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεών του. Οι ενδιαφερόμενοι για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ειδοποιούνται με φροντίδα του Προεδρείου.

2.-     Όταν στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων υπάρχουν σοβαρά θέματα, τα οποία απαιτούν ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, ή είναι θέματα εξειδικευμένα που απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις, ο Πρόεδρος προσκαλεί εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων, κοινωνικών φορέων, πολιτικών κομμάτων, ή συνδημότες με εξειδικευμένη γνώση, τους δίδει τον λόγο και αναπτύσσουν το θέμα, πριν τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

3.-     Οι διάρκεια της ομιλίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 λεπτά της ώρας.

4.-    Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τους  παρατηρεί, τους  ανακαλεί στην τάξη ή μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθένα που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.

5.-     Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση, ώστε να εκτελούν το έργο τους απρόσκοπτα.

6.-    Με απόφαση του Δ.Σ., που μπορεί να αφορά μία ή περισσότερες συνεδριάσεις, μπορεί να επιτρέπεται η ραδιοφωνική ή τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του οργάνου, ως προς την χρονική της διάρκεια. Με την ίδια απόφαση θα ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, ο χρόνος κάλυψης, τα θέματα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Στην απόφαση του Δ.Σ. θα πρέπει να περιλαμβάνεται η απαραίτητη προϋπόθεση της αντικειμενικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου,  προς εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των συζητήσεων, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική αποστολή του μέσου και η πολιτική ανάπτυξη του τόπου. Κατά την τηλεοπτική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, της παιδικής ηλικίας και της νεότητας, (αρθρ. 15 του Συντάγματος της Ελλάδος), μόνο έτσι κατοχυρώνεται και ενισχύεται η διαφάνεια στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και παράλληλα ενισχύεται η συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Η κάλυψη δεν θα υπερβαίνει τις πέντε (5) ώρες.

ü  Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. μεταδίδονται μόνο από Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, τα οποία μπορούν ύστερα από απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου, να δίδουν εικόνα και ήχο σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, τηρημένων των ως άνω προϋποθέσεων. 

ü  Δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε η με οποιοδήποτε μέσο μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, πλην της αρμόδιας δημοτικής τηλεόρασης.

7.-     Δημότες και κάτοικοι που έχουν ιδιαίτερο ειδικό και άμεσο έννομο συμφέρον, το οποίο και πρέπει να αιτιολογούν κατά την υποβολή της γραπτής αίτησής τους, λαμβάνουν κυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων πρακτικών και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντιγράφων, τίθενται τα παραπάνω στοιχεία σε πλήρη γνώση των αιτούντων για ενημέρωση τους.

8.-    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων, αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους.

9.-    Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα κάθε είδους, προβλήματα της περιφέρειας του, καθώς και για τη δραστηριότητα του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων αυτών.

10.-  Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να υποβάλλουν προφορικά ερωτήσεις ή να κάνουν ανακοινώσεις προς το Σώμα ή προς τον κ. Δήμαρχο ή στους κ. Αντιδημάρχους. Εκείνοι προς τους οποίους απευθύνονται οι ερωτήσεις ή οι ανακοινώσεις, έχουν δικαίωμα να απαντήσουν αμέσως εφόσον μπορούν ή να απαντήσουν μέσα σε 20 (είκοσι ημέρες)  από της υποβολής της ερώτησης.

ΕΝΟΤΗΤΑ Ε’

“ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ & ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ, ΟΜΙΛΗΤΩΝ-”

ΑΡΘΡΟ 15

«Καθήκοντα και ευθύνες του Προέδρου»

(άρθρο 69, Ν. 3852/2010, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των αρθρ. 95 & 97, Ν. 3463/2006 του ΔΚΚ)

1.-     Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Δ.Σ. είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την πιστή τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης και λειτουργούν με αντικειμενικότητα και σεβασμό προς τις δημοτικές παρατάξεις.

2.-     Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. διευθύνει την συζήτηση κατά τις συνεδριάσεις, με αντικειμενικότητα, αμεροληψία, νηφαλιότητα και σεβασμό προς κάθε άποψη και γνώμη η οποία διατυπώνεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

3.-     Ο Πρόεδρος εισηγείται τα θέματα, συνοψίζει και κωδικοποιεί τις προτάσεις, οι οποίες κατατίθενται, για κάθε θέμα, τις θέτει σε φανερή ψηφοφορία και απαγγέλλει το αποτέλεσμα αυτής.

4.-    Όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει, τον αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος και όταν αυτός απουσιάζει ο δημοτικός σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους.

5.-     Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υπεύθυνος για την ακριβή τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων, για την σύντομη έκδοση αυτών και την υποβολή σε κάθε αρμόδια κατά νόμο και κατά περίπτωση αρχή.

6.-    Κατά τις συνεδριάσεις καταγράφει το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών και ανακοινώνει αυτό στον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Άρθρο 16

«Υποχρεώσεις και δικαιώματα Δημοτικών Συμβούλων»

(άρθρο 68 Ν.3852/2010, σε συνδυασμό του άρθρου 98, Ν. 3463/2006 του ΔΚΚ)

1.-     Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών, στις οποίες τους έχει εκλέξει το Συμβούλιο, καθώς και να εκτελούν τα λοιπά καθήκοντά τους που προβλέπει ο νόμος. Έχουν επίσης υποχρέωση, μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, να εκτελούν με επιμέλεια κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το Συμβούλιο.

2.-     Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.

3.-     Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής, κηρύσσεται έκπτωτος. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κινεί τη σχετική διαδικασία.

4.-    Αν ένας σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να του επιβληθεί ποινή έκπτωσης κατά τις διατάξεις του Ν.3852/2010.

5.-     Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος, ο/η σύζυγός του ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή πρόσωπο προς το οποίο διατηρεί στενό δεσμό έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον, (ΣτΕ 1691/1985).

6.-    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

7.-     Ο Δημοτικός Σύμβουλος δικαιούται να θέσει θέμα διαδικασίας κατά τη συζήτηση, αν κατά την κρίση του παραβιάζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας από τον Πρόεδρο ή άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και να ζητήσει να αποφανθεί το Συμβούλιο. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος θέτει άμεσα το θέμα για ψήφιση και το Συμβούλιο αποφαίνεται χωρίς αγορεύσεις και διαλογικές συζητήσεις.

8.-    Αν κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης δημιουργηθούν θόρυβοι που παρακωλύουν την ομαλή συνέχισή της, ο Πρόεδρος προειδοποιεί ότι θα τη διακόψει και αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί, ο Πρόεδρος διακόπτει τη συνεδρίαση για ορισμένη ώρα, που την ανακοινώνει στο σώμα. Κατά τη διακοπή οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέρχονται της αίθουσας συνεδρίασης. Μετά την παρέλευση του χρόνου διακοπής, ο Πρόεδρος κηρύσσει τη συνέχιση της συνεδρίασης και αν ο θόρυβος συνεχιστεί δικαιούται να τη λύσει.

9.-     Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να ζητούν γραπτώς δια του Προέδρου, από το Δήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή και τους Αντιδημάρχους, πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι παραπάνω, οφείλουν να παρέχουν τις πληροφορίες και τα στοιχεία, εντός μηνός. Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να καταθέτουν γραπτές ερωτήσεις, δια του προέδρου, προς το Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, οι οποίες απαντώνται εγγράφως εντός μηνός. Αν δεν απαντηθούν, οι ερωτήσεις επαναφέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαντώνται εγγράφως στην πρώτη συνεδρίαση, μετά την παρέλευση του μήνα από την κατάθεσή τους, στο τέλος της συνεδρίασης, μετά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Στην ερώτηση, μετά την ανάπτυξή της από τον ερωτώντα Δημοτικό Σύμβουλο, απαντά ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που θα ορίσει ο ίδιος και η συζήτηση δεν γενικεύεται.

10.-  Για την αναπλήρωση των μελών του Δ.Σ., (λόγω παραίτησης, ή αποποίησης αιρετών), εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις διατάξεις των παρ. 1 έως 10 του αρθρ. 55 Ν. 3852/2010.

Άρθρο 17

«Υποχρεώσεις εισηγητών – ομιλητών»

1.-     Οι εισηγητές των θεμάτων και οι ομιλητές απευθύνονται προς το Σώμα και το Προεδρείο και ουδέποτε προσωπικά προς συναδέλφους τους. Εκφράζουν τις απόψεις και προτάσεις τους, με απόλυτη ελευθερία, με σεβασμό στη διαφορετικότητα της γνώμης των άλλων, με σαφήνεια και με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Κατά την διάρκεια της ομιλίας τους δεν διακόπτονται, εκτός και αν εκφεύγουν των θεμάτων ή χρησιμοποιούν εκφράσεις απρεπείς και προσβλητικές, κατ’ οιουδήποτε. Επίσης κατά τη εισήγηση τους, πρέπει να χρησιμοποιούν εκφράσεις που δεν θίγουν και δεν προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων τους, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους συνδημότες καθώς και τα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

2.-     Εάν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργούνται εντάσεις και θόρυβοι, οι οποίοι εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος μπορεί να λάβει κάθε πρόσφορο μέσον για την ομαλή συνέχιση της συνεδρίασης.  Εάν ο Πρόεδρος δεν εισακούεται, μπορεί να διακόψει την συνεδρίαση για ορισμένη ώρα, την οποία ανακοινώνει στο Σώμα.

3.-     Μετά την παρέλευση του χρόνου διακοπής ο Πρόεδρος κηρύσσει την επανάληψη της συνεδρίασης. Εάν οι αντεγκλήσεις και οι θόρυβοι συνεχίζονται ο Πρόεδρος μπορεί να λύσει την συνεδρίαση.

4.-    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν επιτρέπεται να κάνουν υποδείξεις ή παρατηρήσεις σε συναδέλφους τους, που κατά την κρίση τους παραβιάζουν τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., αλλά απευθύνονται προς τον Πρόεδρο και του θέτουν θέμα εφαρμογής του κανονισμού.

5.-     Εάν κατά την διάρκεια της συζήτησης δημιουργείται προσωπικό ζήτημα για κάποιον δημοτικό σύμβουλο, τότε ο θιγόμενος θέτει στον Πρόεδρο του Δ.Σ., το προσωπικό ζήτημα.  Ο Πρόεδρος αφού πεισθεί ότι υπάρχει προσωπικό ζήτημα, δίδει τον λόγο στο θιγόμενο ο οποίος αναπτύσσει το προσωπικό μέχρι 1 λεπτό της ώρας, δίδοντας τις ανάλογες εξηγήσεις.  Πάντοτε δε, μετά το τέλος της ομιλίας αυτού που προκάλεσε το προσωπικό. Συζήτηση δεν γίνεται.

6.-    Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος προσέρχεται στην συνεδρίαση μετά την έναρξη αυτής, ή αποχωρήσει πριν την λήξη αυτής, οφείλει να το δηλώσει στον Πρόεδρο του Δ.Σ., ώστε να καταχωρηθεί στα πρακτικά. 

7.-     Το Μέλος του συμβουλίου που ήταν παρών κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με την παρουσία του υπήρξε απαρτία και εάν ακόμα αποχώρησε, μεταγενέστερα, θεωρείται παρών μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ως προς την ύπαρξη απαρτίας.  Η απαρτία αυτή θεωρείται ότι συντρέχει για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερησία διάταξη της συνεδρίασης.  Στην περίπτωση αυτή για την λήψη απόφασης για κάθε συγκεκριμένο θέμα, η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζεται επί των πραγματικά παρόντων μελών κατά την ψηφοφορία, αλλά βάσει του αριθμού των μελών που απαιτούνται για την απαρτία.

8.-    Ο Δημοτικός Σύμβουλος ψηφίζει μόνο για τα θέματα που είναι παρών.

9.-    Δημοτικός Σύμβουλος που βρίσκεται εκτός Κω, σε αποστολή του Δήμου, μπορεί να μετέχει στις ψηφοφορίες που απαιτούν απόλυτη πλειοψηφία, με επιστολή ή τηλεομοιοτυπία που φέρουν την υπογραφή τους και αντίστοιχη μνεία του θέματος. Στην επιστολή ή την τηλεομοιοτυπία αναφέρεται ο τίτλος του υπό συζήτηση θέματος.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤ’

“ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – (ΥΠΗΡΕΣΙΑ) Δ.Σ. - ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ)-”

Άρθρο 18

«Γραμματεία – Υπηρεσία Δημοτικού συμβουλίου»

1.-     Στο Δήμο και στα πλαίσια του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, λειτουργεί υπηρεσία Δημοτικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητες διεκπεραίωσης όλων των θεμάτων, που αφορούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Προεδρείο του. Η υπηρεσία αποτελείται από τον ειδικό γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ΟΕΥ και ανάλογα με τις ανάγκες.

2.-     Στις αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνονται η τήρηση του αρχείου των αποφάσεων και των λοιπών σχετικών εγγράφων, η διεξαγωγή της αλληλογραφίας, η σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων, η προώθηση και δημοσίευση των αποφάσεων, η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων επί θεμάτων που τους αφορούν και γενικά κάθε σχετική με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εργασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3852/2010 όπως ισχύει, και σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

3.-     Επισημαίνεται ιδιαίτερα η αρμοδιότητα της υπηρεσίας αυτής στην προώθηση των σχετικών με τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις εργασιών, όπως και των εργασιών που αφορούν στην ενημέρωσή τους, σε ατομική ή συλλογική βάση, επί των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που τους ενδιαφέρουν, όταν αυτοί καταθέτουν αναφορές και ερωτήσεις.

4.-    Ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της υπηρεσίας υπάλληλος, ευθύνεται για την προώθηση των αναφερόμενων θεμάτων, ώστε οι απαντήσεις στις παραπάνω αναφορές και ερωτήσεις των πολιτών να δίνονται από το αρμόδιο όργανο μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών.

Άρθρο 19

«Δημοτικές παρατάξεις»

(άρθρο 66 Ν.3852/2010)

1.-     Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.

2.-     Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου διακρίνονται σε δημοτικές παρατάξεις, ανάλογα με το συνδυασμό που έχουν εκλεγεί, εφόσον αυτός ο συνδυασμός έχει εκλέξει τουλάχιστον ένα σύμβουλο.

3.-     Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το Προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη, με την οποία έχει εκλεγεί. Επίσης, εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία μέλη, μπορεί με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) να διαγράψει σύμβουλο που είναι μέλος της.

4.-    Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων λαμβάνουν το λόγο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά το Δήμαρχο και κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών Δημοτικών Συμβούλων. Στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης μπορούν να κάνουν ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις ή να ζητούν ενημέρωση για συγκεκριμένα θέματα  από το Δήμαρχο, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τους Αντιδημάρχους.

5.-     Στις επιτροπές που συστήνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη μελέτη και εισήγηση εξειδικευμένων θεμάτων, συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, που προτείνονται από αυτές.

6.-    Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων συνεργάζονται με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο, προκειμένου να υπάρχει η διευκόλυνση της λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων με ενημερώσεις και παροχή συγκεκριμένων στοιχείων από τις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης, ο Δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες που ζητούν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων από τον ίδιο ή τη Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εντός μηνός.

7.-     Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του Προεδρείου ή της Οικονομικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.

8.-    Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η Δημοτική Αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές, ανάλογα με τις χωροταξικές και κτιριολογικές δυνατότητες, κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, όχι αποκλειστικής απασχόλησης.

Άρθρο  20

«Όργανο Δημοτικής Πολιτικής»

(Διαπαραταξιακό)

 

1.-     Δημιουργείται όργανο δημοτικής πολιτικής το οποίο αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

2.-     Το όργανο συγκαλείται από τον Δήμαρχο ή Πρόεδρο του Δ.Σ. οσάκις οι περιστάσεις το απαιτούν.

3.-     Στο όργανο δημοτικής πολιτικής τίθενται θέματα τα οποία απαιτούν ευρύτερη πολιτική συναίνεση και ομοφωνία στην  παρουσίαση τους, την προώθηση και επίλυσή τους.

4.-    Επίσης, γίνεται ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για την πορεία και εξέλιξη σοβαρών θεμάτων του Δήμου, από τον Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΝΟΤΗΤΑ Ζ’

“ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΗΜΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ”

Άρθρο 21

«Τοπικά Συμβούλια Παραβατικότητας»

( άρθρο 84 Ν.3463/2006)

1.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκροτεί με απόφασή του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2713/1999 Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας.

2.-     Το Συμβούλιο αποτελείται από πέντε (5) έως ένδεκα (11) μέλη, τα οποία  είναι επιστήμονες και λειτουργοί που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της παραβατικότητας, όπως δικαστικοί λειτουργοί, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και αστυνομικοί.

3.-     Το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας είναι συμβουλευτικό και  γνωμοδοτικό όργανο για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.

4.-    Έργο του είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς  της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.

Άρθρο 22

«Δημοτικό γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση»

(άρθρο 85 Ν.3463/2006)

1.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκροτεί με απόφασή του το Δημοτικό Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση. Αυτό αποτελεί γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο του Δήμου και έχει σαν αποστολή του την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων που παρέχονται δωρεάν στους ανέργους, με κύριο στόχο την υποστήριξή τους και την ενθάρρυνσή τους για την εξεύρεση απασχόλησης.

2.-     Το όργανο αυτό αποτελείται από αιρετούς και κατοίκους του Δήμου.  Για την εκπλήρωση του σκοπού τους, συνεργάζονται και συντονίζουν τη δράση τους με τα κατά τόπους γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ., τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και άλλους αρμόδιους φορείς, καθώς και με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιφέρεια του Δήμου.

3.-     Τα θέματα της συγκρότησης της επιτροπής, ρυθμίζονται κατ’ άρθρον 101, του Ν. 3463/2006, από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. (βλ. σημ. 1 αρθρ. 101 του ως άνω Νόμου, Καραναστάσης Μάρκος – έκδοση 2008, σελ. 584).

ΕΝΟΤΗΤΑ Η

“ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Δ.Σ. (ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ) - ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ -»

Άρθρο 23

Σύσταση Επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου

(άρθρο 70 Ν.3852/2010, σε συνδυασμό με τα άρθρα 75 & 101, Ν. 3463/2006)

1.-     Στο Δήμο δύναται να συσταθούν οι ακόλουθες Επιτροπές,

ü  Τουριστικής Ανάπτυξης,

ü  Περιβάλλοντος και προβολής,

ü  Πολιτισμού,

ü  Αθλητισμού,

ü  Καθαριότητας,

ü  Ηλεκτροφωτισμού,

ü  Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης,

ü  Συντήρησης δημοτικών δρόμων,

ü  Συντήρησης κοινοχρήστων χώρων,

ü  Συντήρησης παιδικών χαρών,

ü  Κοιμητηρίων,

ü  Εορταστικού και πανηγυρικού διακόσμου,

ü  Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων – εθιμοτυπίας – εορτασμού,

ü  Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, 

ü  Επιτροπή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

2.-     Η συγκρότηση των Επιτροπών αυτών γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 70 του Ν.3852/2010, του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006, του παρόντος άρθρου και του Ν. 2690/1999.

3.-     Οι επιτροπές αποτελούνται από τρία (3) έως  επτά (7) μέλη, τα οποία είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου, που προτείνονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αν τα Μέλη της Επιτροπής είναι περισσότερα από πέντε (5) ένας (1) τουλάχιστον θα ορίζεται από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας.

4.-    Στις Επιτροπές προεδρεύει Δημοτικός Σύμβουλος που ορίζεται με την απόφαση της συγκρότησης. Σε αυτές μετέχουν σύμβουλοι που προτείνονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου, καθώς και ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής.

5.-     Θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη μπορούν, μετά από πρόταση του Δημάρχου, να παραπεμφθούν σε Επιτροπή, μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και καθορίζει και την προθεσμία για την υποβολή της σχετικής μελέτης ή εισήγησης. Τα θέματα που εισάγει προς συζήτηση η Οικονομική Επιτροπή ή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεν παραπέμπονται σε Επιτροπή. Επίσης, ο Πρόεδρος μπορεί να παραπέμπει σε Επιτροπή οποιοδήποτε άλλο θέμα, πριν αυτό εγγραφεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

6.-    Οι Επιτροπές βρίσκονται σε απαρτία και συνεδριάζουν νόμιμα, όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα. Λαμβάνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητούν για τη διευκόλυνση του έργου τους, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Ειδικότερα:

6.1.- Για τους τουριστικούς Δήμους (όπως είναι ο Δήμος μας), με τον παρόντα  κανονισμό, συγκροτείται Επιτροπή Τουριστικής Προβολής,  για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, (παρ. 1 του αρθρ. 70, Ν. 3852/2010). Η επιτροπή είναι επταμελής (7) και θα αποτελείται από τέσσερα (4) μέλη προερχόμενα από την παράταξη της πλειοψηφίας, ένα (1) μέλος προερχόμενο από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, έναν (1) εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και έναν (1) εκπρόσωπο του Σωματείου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Κω. 

6.2.- Η Επιτροπή Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εθιμοτυπίας – Εορτασμού θα είναι επταμελής και θα αποτελείται από τέσσερα (4) μέλη προερχόμενα από την παράταξη της πλειοψηφίας, ένα (1) μέλος προερχόμενο από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, έναν (1) υπάλληλο του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου  και δύο (2) δημότες με σχετική εμπειρία.

6.3.- Η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών είναι πενταμελής, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των αρθρ. 7 & 8 του Ν. 2307/1995 και αποτελείται από τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους, δύο (2) προερχόμενους από την παράταξη της πλειοψηφίας, έναν (1) δημοτικό σύμβουλο προερχόμενο από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, έναν (1) υπάλληλο του Τμήματος Εσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Κω και έναν φορολογούμενο δημότη. Η επιτροπή αυτή είναι αρμόδια για την εισήγηση στο Δ.Σ. αποφάσεων επιλύσεως των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για τη βεβαίωση ή αναγνώριση φορολογικής απαλλαγής ή μειώσεως οποιουδήποτε αυτοτελούς φόρου, τέλους, δικαιώματος, εισφοράς και προστίμου μεταξύ Δήμου και φορολογουμένων.

6.4.- Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είναι επταμελής.  Αποτελείται από τέσσερις (4) δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους από την παράταξη της πλειοψηφίας, έναν (1) δημοτικό σύμβουλο προερχόμενο από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, έναν (1) υπάλληλο της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας – Ανάπτυξης του Δήμου Κω και δύο (2) επιστήμονες δημότες με σχετική εμπειρία.

8.-    Το δημοτικό συμβούλιο ορίζει με την ίδια απόφασή του τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο των επιτροπών. Χρέη γραμματέα της επιτροπής εκτελεί δημοτικός υπάλληλος ο οποίος ορίζεται από τον Δήμαρχο.

9.-    Η διάρκεια λειτουργίας των επιτροπών μπορεί να ακολουθεί την θητεία του δημοτικού συμβουλίου, είτε να είναι προσωρινή μέχρι την υποβολή του πορίσματος της εισήγησής της.

10.-  Τα πορίσματα και οι εισηγήσεις των επιτροπών υποβάλλονται γραπτώς προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., μέσα σε προθεσμία που έχει ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

11.-   Με απόφαση του Δ.Σ. μπορεί να καταβάλλονται έξοδα κίνησης και ημερήσια αποζημίωση σε ιδιώτες μέλη των επιτροπών για κάθε μετακίνησης τους  που έχουν σχέση με τον έργο των επιτροπών, (Ν. 2685/1999).

12.-   Θέματα που είναι γραμμένα στην ημερήσια διάταξη μπορούν να παραπεμφθούν σε επιτροπή μόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία καθορίζεται η ημερομηνία υποβολής του πορίσματος.

Άρθρο 24

«Τοπικά Συμβούλια Νέων»

(Ν. 3443/2006)

1.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για την συγκρότηση και σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο αποσκοπεί στη ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους (άρθρο 1 παρ.1 Ν.3443/2006).

2.-     Σκοπός του συμβουλίου νέων είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη, σε συνεργασία με τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια Νέων, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

3.-     Για την εκπλήρωση του ανωτέρω σκοπού, δημιουργείται και τηρείται, με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, μητρώο νέων, στο οποίο εγγράφονται, μετά από αίτησή τους, νέοι ηλικίας από 15 έως 28 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου. Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο νέων διαγράφονται αυτοδικαίως μετά τη συμπλήρωση του 28ου έτους της ηλικίας τους, εκτός εάν έχουν εκλεγεί στο Συμβούλιο του άρθρου 5 του παρόντος, οπότε διατηρούν την ιδιότητά τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους.

4.-    Το Συμβούλιο των Συμβουλίων Νέων είναι επταμελές. Όργανα του Συμβουλίου είναι η Συνέλευση, το Συμβούλιο και ο Πρόεδρος,  (αρθρ. 3 & 5 του Ν. 3443/2006).

5.-     Το Συμβούλιο έχει την ευθύνη για την εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών και πολιτικών που χαράσσει η Συνέλευση.

6.-    Το Συμβούλιο συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του.

7.-     Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία ο Πρόεδρος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας. Η θητεία των μελών του Συμβουλίου λήγει με την ανάδειξη των μελών του νέου Συμβουλίου.

8.-    Οι ιδιότητες Δημάρχου, Προέδρου Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, Εκπροσώπου Τοπικής Κοινότητας  είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητα μέλους του Συμβουλίου.

9.-    Στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του Προέδρου και του Γραμματέα του. Αντίγραφο των πρακτικών κάθε συνεδριάσεως του Συμβουλίου κοινοποιείται με ευθύνη των ανωτέρω στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο.

10.-  Το Συμβούλιο μπορεί να συνιστά επιτροπές για την επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν τους νέους της περιοχής του.

ΕΝΟΤΗΤΑ Θ

“ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ” –

Άρθρο 25

«Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής»

(άρθρο 217 Ν.3463/2006)

1.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση όπου γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την Διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου.

2.-     Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.

3.-     Το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

4.-    Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις  και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

5.-     Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει στο τέλος της συζήτησης παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

6.-    Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 95 του Ν.3463/06.

Άρθρο 26

«Περιορισμοί»

Κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου απαγορεύεται εντός της αίθουσας συνεδριάσεων το κάπνισμα, τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους, όσο και από τους πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις.  Επίσης απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, και κάθε άλλου ηλεκτρονικού μέσων.

Άρθρο 27

«Μεταβατική Διάταξη»

Κάθε θέμα το οποίο δεν προβλέπεται από τον παρόντα κανονισμό, ή από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, αντιμετωπίζεται και λύνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

«Ισχύς – Τροποποίηση Κανονισμού»

1.-     Η ισχύς του παρόντος κανονισμού αρχίζει από την ψήφισή του και δημοσίευσή του.

2.-     Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τον παρόντα Κανονισμό εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.3852/2010 όπως ισχύει και του Κ.Δ.Κ. Για όποια ζητήματα δεν ρυθμίζονται ρητά με τους ανωτέρω νόμους εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του Ν. 2690/1999 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

3.-     Η τροποποίηση του Κανονισμού αυτού γίνεται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.

4.-    Από της δημοσίευσης του, παύει να ισχύει οποιοσδήποτε άλλος κανονισμός.

 

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

 
 


Α

ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ                                                                                                                                          43

ΑΝΑΦΟΡΕΣ: (ΑΡΘΡΟ 14)                                                                                                                                              27

ΑΠΑΡΤΙΑ: (ΑΡΘΡΟ 8)                                                                                                                                                    16

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Α.: (ΑΡΘΡΟ 25)                                                                                            42

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 2)                                                                                                                               4

Γ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 18)                                                                                                                                 33

Δ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 10)                                                                                                     20

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ: (ΑΡΘΡΟ 14)                                                                                                                                     26

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ: (ΑΡΘΡΟ 19)                                                                                                                 33

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: (ΑΡΘΡΟ 22)                                             36

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ: (ΑΡΘΡΑ 16)                                                                                      29

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: (ΑΡΘΡΟ 1)                                                                                                                                                   4

Ε

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: (ΑΡΘΡΟ 4)                                                                                                             9

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΙΟΥ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 3)                                                                                                                      6

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: (ΑΡΘΡΟ 5)                                                                                                                    11

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 23)                                                                                                                                   38

ΕΠΟΠΤΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 11)                                                                                        21

Ι

ΙΣΧΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Δ.Σ.: ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ                                                                                        43

Κ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 15)                                                                                                            28

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 12)                                                                                                              22

Λ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 13)                                                                                                                                    22

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 8)                                                                                                                      17

Μ

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ: (ΑΡΘΡΟ 27)                                                                                                                     43

Ο

ΟΡΓΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: (ΑΡΘΡΟ 20)                                                                                                 35

Π

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ: (ΑΡΘΡΟ 26)                                                                                                                                       42

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 9)                                                                                                          18

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: (ΑΡΘΡΟ 14)                                                                                       25

Σ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 6)                                                                                                                                        12

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Ο.Ε. & Π.Σ.: (ΑΡΘΡΟ 4)                                                                                                                       11

Τ

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ: (ΑΡΘΡΟ 24)                                                                                                              40

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: (ΑΡΘΡΟ 21)                                                                                   36

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ: (ΑΡΘΡΟ 7)                                                                                                                         15

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Δ.Σ.: ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ                                                                     43

Υ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ: (ΑΡΘΡΟ 16)                                                                                  29

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ - ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ: (ΑΡΘΡΟ 17)                                                                                    30


Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α 

 

üΝ. 3852/2010 «περί Νέας Αρχιτεκτονικής για την Αυτοδιοίκηση & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

üΝ. 3861/2010 «περί του Προγράμματος  Διαύγεια».

üΝ. 3463/2006 «περί του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων».

üΝ. 3443/2006 «περί της Συγκρότησης Συμβουλίων Νέων».

üΝ. 2690/1999 «περί του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας».

üΝ. 3472/1997 «περί προστασία του ατόμου & ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων».

üΠρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας : ΚΕΔΚΕ, έτος 2010.

üΠροϊσχύον Κανονισμός Λειτουργίας : Αρχείο Δ.Σ. Δήμου Κω, έτος 1989.

üΠροϊσχύον Κανονισμός Λειτουργίας:  Αρχείο Δ.Σ.  Δήμου Κω, έτος 2007.

 

ADVERTORIALS