Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κω με ομιλητή τον Δ. Βίτσα.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κω με ομιλητή τον Δ. Βίτσα.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Κω με ομιλητή τον Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας ανέλυσε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αναφέροντας πως η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση επίθεση, ίσως τη χειρότερη που έχει υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Μέσα σε δυόμιση χρόνια έχουν καταπατηθεί εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, τα λαϊκά στρώματα έχασαν μεγάλο τμήμα του εισοδήματός τους, η κοινωνία ισοπεδώνεται, ενώ η οικονομία έχει μπει σε μια καταστροφική καθοδική τροχιά. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ανίκανο, διεφθαρμένο και υποταγμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αφού συνηγόρησε σε αυτή την καταστροφή εξαντλεί τα όριά του και αποσταθεροποιείται.

Έκανε λόγο για επανεκκίνηση της οικονομίας και δικαιώματα στην εργασία ως βασικούς στόχους της επερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ .Αναφορικά με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα με το νέο Μνημόνιο και τη δυνατότητα που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει αυτές τις συμφωνίες, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση για να μιλήσει εκ μέρους της κοινωνίας και δεν έχει το δικαίωμα να συνάψει ένα νέο μνημόνιο -όπως και αν το ονομάζει- αφού η πίεση για εκλογές είναι μαζική. 

Δειτε την ομιλία του καθώς και φωτογραφίες από την συγκέντρωση.

ADVERTORIALS