Ολόκληρες οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Ολόκληρες οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Το περιεχόμενο των υπ' αρίθμ 4504 και 4505/2014 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκε αμετακλήτως αντισυνταγματικός ο Δημοτικός Φόρος Δωδ/νήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η "δημοκρατική".

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως απεκάλυψε η εφημερίδα μας, τάχθηκε υπέρ των απόψεων που είχε κρίνει το Β' Τμήμα σε 7μελή σύνθεση με τις υπ΄αριθμ. 3930 και 3931/2013 αποφάσεις του και έθεσε οριστικά τέρμα στο φόρο!

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι δύο αποφάσεις δεν περιέχουν μεταβατικές διατάξεις, όπως είχε γίνει παλαιότερα με την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης και αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο στη διαγραφή οφειλών ύψους 15.000 και 20.000 ευρώ που είχαν βεβαιωθεί σε βάρος της Κοινοπραξίας με την επωνυμία "Κοινοπραξία Νοσοκομείου Ρόδου ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε. – J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. – IMEC GMBH" και το διακριτικό τίτλο «Κοινοπραξία Κατασκευής Νοσοκομείου Ρόδου», όπως μετονομάσθηκε η Κοινοπραξία με την επωνυμία «ΓΕΚ Α.Ε. – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. – Α.Τ.Ε. ΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – IMEC GMBH», η οποία και κίνησε την διαδικασία για την κατάργηση του φόρου.

Δείτε τις αποφάσεις στο link που ακολουθεί:

OI ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS