Έκρηξη στην «καρδιά» του Μανχάταν: 29 τραυματίες - 1 σοβαρά

Έκρηξη στην «καρδιά» του Μανχάταν: 29 τραυματίες - 1 σοβαρά

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων, με τον ένα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές ερευνούν το συμβάν ως εγκληματική ενέργεια, χωρίς απευθείας διασυνδέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκλήθηκε η έκρηξη από διαρροή αερίου, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και γίνονται έρευνες. Πρόκειται για κεντρικό σημείο, με εστιατόρια, καταστήματα και σταθμούς του μετρό. Μετά από το συμβάν, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

Στην περιοχή, λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο της έκρηξης, βρέθηκε μία συσκευή. Σύμφωνα με το CNN, φαίνεται πως πρόκειται για χύτρα ταχύτητος, με καλώδια στο επάνω μέρος, που είναι συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από τα παράθυρά τους, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε αυτή τη συσκευή.

To CNN δημοσίευσε φωτογραφία αυτής της δεύτερης συσκευής, που ήταν σε πλαστική σακούλα, με ένα σημείωμα. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τις αρχές αν περιείχε εκρηκτικά και αν ήταν συσκευή που θα μπορούσε να εκραγεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοια εικόνα φέρνει τραγικές αναμνήσεις στους Αμερικανούς, καθώς η τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης είχε γίνει με χύτρες ταχύτητος που περιείχαν εκρηκτικά.

Βίντεο κατέγραψε κάποιον να ρίχνει κάτι σε κάδο πριν την έκρηξη

Σύμφωνα με το MSNBC, οι αρχές έχουν δει βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που δείχνει έναν άνδρα να ρίχνει κάτι σε έναν κάδο, πριν από την έκρηξη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη- που έγινε σε κάδο απορριμάτων στον δρόμο- ήταν εσκεμμένη. Ομως, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις «αξιόπιστης και συγκεκριμένης απειλής», εναντίον της πόλης. «Δεν βλέπουμε σχέση με την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές εκτιμούν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο Twitter κυκλοφόρησαν βίντεο που θεωρείται ότι δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης, όπως την κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

 


 iefimerida.gr  

ADVERTORIALS