Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση στο Μόναχο -Τα μηνύματα στήριξης των ηγετών

Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση στο Μόναχο -Τα μηνύματα στήριξης των ηγετών

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση στο Μόναχο, με την Ευρώπη να θρηνεί για ακόμα μία φορά θύματα.

Στο πλευρό της Γερμανίας βρίσκονται ηγέτες απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

«Προσωπικό μήνυμα στήριξης» απηύθυνε στην Ανγκελα Μέρκελ ο Φρανσουά Ολάντ, όπως γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες τους, μετά την επίθεση στο Μόναχο.

«Ολη η Ευρώπη είναι τώρα με το Μόναχο», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Ολη η Ευρώπη είναι τώρα με το Μόναχο», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ομπάμα: Η καρδιά μας βρίσκεται με τα θύματα της επίθεσης

«Η καρδιά μας βρίσκεται με τα θύματα της επίθεσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα παράσχουμε κάθε βοήθεια και στήριξη στην Γερμανία» είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς από τους συνεργάτες του για τις εξελίξεις στο Μόναχο.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Ούκου Τζος Ερνεστ είπε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η ειδεχθής ενέργεια είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλά πρόσωπα στην καρδιά μιας από τις ζωηρότερες πόλεις της Ευρώπης».

Συλλυπητήρια Προκόπη Παυλόπουλου

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη Πέτερ Σόοφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

Το μήνυμα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον γερμανικό λαό, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μήνυμα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Άλλη μια επίθεση εναντίον Ευρωπαίων πολιτών. Η σκέψη μας στις οικογένειες τους. Ας μην υπάρξουν άλλα θύματα απόψε. #munich

Μπόρις Τζόνσον: Οι σκέψεις μου στα θύματα

Μέσω Twitter έστειλε το δικό του μήνυμα και ο Μπόρις Τζονσον, δηλώνοντας βαθιά σοκαρισμένος και θλιμμένος για τους πυροβολισμούς.

«Οι σκέψεις μου στα θύματα, στους αγαπημένους τους και σε όλη τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Χίλαρι Κλίντον: Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας στη Γερμανία

Από την πλευρά της, η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παρακολουθεί την «φρικιαστική κατάσταση» στο Μόναχο, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων σε μια επίθεση ενόπλων, ενώ κάνουν λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας στη Γερμανία καθώς καταβάλλουν προσπάθεια για να προσαχθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε η Κλίντον σε ανάρτησή της στο Twitter.

ADVERTORIALS