Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη - επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με 41 νεκρούς

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη -   επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με  41  νεκρούς

Tρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον  239. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα  36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

    Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστές. Το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν αποδεικτικά στοιχεία, ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «βλέπουν» πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας το Ισλαμικό Κράτος. Πάντως, Τούρκος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Για το ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο και η εφημερίδα Χουριέτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε, σύμφωνα με το δίκτυο NTV, ότι οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού. Οι δράστες φέρνται να προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και στην εξωτερική πύλη όπου γίνεται ο έλεγχος ασφαλείας για την είσοδο έγιναν αντιληπτοί και άνοιξαν πυρ με όπλα καλάσνικοφ πριν ανατιναχθούν. Αστυνομικοί τους πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.

Το δίκτυο NBC μετέδωσε μαρτυρία ότι ένας αστυνομικός πάλεψε με έναν από τους δράστες στο έδαφος πριν ο τελευταίος πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ μίλησε για ένα δράστη ο οποίος πυροβόλησε με καλάσνικοφ στο χώρο του αεροδρομίου.

Μετά την επίθεση, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το «Ατατούρκ» καθηλώθηκαν και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.

Ματαιώσεις πτήσεων θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης, τούρκος αξιωματούχος όμως δεν ήταν σε θέση να πει συγκεκριμένα ποιες θα είναι αυτές.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οι Αρχές ανακατεύθυναν ορισμένες από αυτές μετά την επίθεση.

Τα αεροπλάνα που βρίσκονται στον αέρα θα επιτρέπεται να προσγειωθούν στο «Ατατούρκ» μέχρι τις 00:10 το πρωί της Τετάρτης.

Για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από τη σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας

Newsroom ΔΟΛ

ADVERTORIALS