Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από την διαφθορά , από το σύστημα που την γεννά , από τους κακοποιητές και όσους προσπαθούν να τους συγκαλύψουν!

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις  μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από την διαφθορά , από το σύστημα που την γεννά , από τους κακοποιητές  και όσους προσπαθούν να τους συγκαλύψουν!

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

belmedwd@gmail.com                                          

ΑΡ. ΠΡΩΤ.   17 /22-04 -2024

Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις  μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από την διαφθορά , από το σύστημα που την γεννά , από τους κακοποιητές  και όσους προσπαθούν να τους συγκαλύψουν!

Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο νησί της Νισύρου με θύματα ανήλικους μαθητές που όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους φέρεται να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά. Νιώθουμε καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες και στο πλάι τόσο των μαθητών/ριών μας όσο και των οικογενειών τους που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά αυτά. Απαιτούμε την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, όμως, καταγγέλλουμε τους χειρισμούς των αρχών και τη στάση τους απέναντι στον πρώτο καταγγέλοντα γονέα ο οποίος από θύμα  αντιμετωπίστηκε ως θύτης! Ο οποίος, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές το περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η Β ΄ΕΛΜΕ Δωδ/σου χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα, κατήγγειλαν την αδικία, έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια και επέβαλαν την απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να συντομευθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες ώστε άμεσα ο συγκεκριμένος γονέας να αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα . Να σταματήσουν οι απειλές για απέλασή του.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ευθύνη των κυβερνήσεων   διαχρονικά , που αφήνουν την κοινωνία χωρίς κοινωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες   αλλά και τα σχολεία αθωράκιστα. Χωρίς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που αν υπήρχαν , τέτοια περιστατικά θα προλαμβάνονταν ή θα αντιμετωπίζονταν πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Αυτή την στελέχωση των σχολείων , η ΕΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα στις διεκδικήσεις τους.
Στηρίζουμε το λαό της Νισύρου που γίνεται ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Που έδειξε ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ των παιδιών και των οικογένειών τους. Απαιτούμε να είναι παραδειγματικές οι τιμωρίες των εμπλεκομένων σε κακοποιήσεις ανηλίκων.
Τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι συλλόγοι γονέων και κηδεμόνων και οι συλλογικότητες των νησιών μας είμαστε σε εγρήγορση . Γινόμαστε  ΕΜΕΙΣ η ασπίδα προστασίας για ΟΛΑ τα παιδιά!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-22 094005.png

ADVERTORIALS