Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου

Σύλλογος  Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9-9-2016, στις 9μμ, στο χώρο του Ελληνορωμαϊκού Ωδείου της Κω, συνάντηση χορωδιών από την Κω και τη Ρόδο, με τίτλο «Βραδιά Ελλήνων Συνθετών», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κω και το Σύλλογο «Φίλοι Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου».

Η μουσική αυτή εκδήλωση, που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2016, ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι και περιελάμβανε έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Το πρόγραμμα άνοιξε με καλωσόρισμα από την κ. Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΒΣ Κω και από τον μαέστρο των χορωδιών του Δήμου Κω κ. Νίκο Γκαναβούρα. Ο μαέστρος των χορωδιών της Ρόδου, της Παιδικής Χορωδίας Amabile και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου, κ. Μιχάλης Καλαεντζής, ανταπέδωσε το χαιρετισμό στους «οικοδεσπότες» του Δήμου Κω και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποφασιστική συμβολή της στη διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Η συναυλία ξεκίνησε με την εμφάνιση κατά σειρά των χορωδιών του Δήμου Κω, της Παιδικής και της Μικτής και στη συνέχεια των αντίστοιχων συνόλων  της Ρόδου, της παιδικής Amabile και της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου. Ακούστηκαν έργα των Λουκιανού Κηλαηδόνη, Διονύση Τσακνή, Τατιάνας Ζωγράφου, Νότη Μαυρουδή, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Διονύση Σαββόπουλου κ.ά. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με όλους του χορωδούς επί σκηνής να τραγουδούν έργα ποιητικής στιχουργικής των Νίκου Γκάτσου και Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Όσοι παραβρέθηκαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και γεμάτοι Ελλάδα, όπως έδειξαν με το αυθόρμητο και ενθουσιώδες χειροκρότημά τους και με τα ένθερμα λόγια που απηύθυναν στους συντελεστές μετά το πέρας της συναυλίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ειρήνη Σβύνου.  Ο Έπαρχος της Κω κ. Γιώργος Χαλκιδιός, επειδή δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στη συναυλία, την επομένη μετέβη στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή της Ρόδου, ώστε να συγχαρεί τους χορωδούς και τον μαέστρο, αφού είχε πληροφορηθεί για το άρτιο αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους και την ικανοποίηση του κοινού.

Η χρήση του χώρου του Ελληνορωμαϊκού Ωδείου έγινε μετά από ευγενική παραχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Την εκδήλωση υποστήριξαν ο ΔΟΠΑΒΣ – Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Κω και ο ΔΟΠΑΡ – Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου.

Ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί  τους συνδιοργανωτές και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποδοχή  της συνδιοργάνωσης της δράσης, την υποστηρικτική της στάση και την κάλυψη μεγάλου μέρους της σχετικής δαπάνης. Και συνεχίζει: «Είναι βέβαιο πως ενισχύοντας η Περιφέρεια πρωτογενείς δράσεις πολιτισμού, εκτός των άλλων, συμβάλει αφενός στη δημιουργία ικανών “αναχωμάτων” στα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική και κοινωνική κρίση και αφετέρου στον προσανατολισμό των πολιτών στην ενασχόληση με υγιείς δραστηριότητες, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία και ιδίως για τη διάπλαση των νέων ανθρώπων».

ADVERTORIALS