Ιταλός απατεώνας εξαπάτησε επιχειρηματίες και στην Κω

Ιταλός απατεώνας εξαπάτησε επιχειρηματίες και στην Κω

Διαστάσεις αναμένεται να προσλάβει η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου γύρω από την δράση 21χρονου Ιταλού απατεώνα, ο οποίος καταδικάστηκε μόλις πρόσφατα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, μετά την διαπίστωση ότι ενεπλάκη σε ούκ ολίγες υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών σε Ρόδο και Κω και πολύ πιθανότατα και στην Κρήτη.

Ο R. A. M. του D. M., που γεννήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας και έλκει την καταγωγή του από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, φέρεται ως γόνος πλούσιας οικογένειας και γιός προέδρου μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασκεί καθήκοντα διπλωμάτη στο Nτουμπάϊ.

Ο 21χρονος σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πριν την άφιξή του στο νησί της Ρόδου είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του την 8η Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Κω.

Με ταξί είχε, συγκεκριμένα, φτάσει σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα στο Ψαλίδι της Κω και ο οδηγός του οχήματος κάλεσε τον διευθυντή για να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του, που παρουσιάζεται ως εξαιρετικά εύπορος, ερχόμενος από την Κρήτη στην Κω έχασε το πορτοφόλι του.

Ο 21χρονος, που παρουσιάστηκε ενώπιον του διευθυντή του ξενοδοχείου φορώντας ακριβά χρυσά κοσμήματα, ζήτησε αρχικά να τον οδηγήσουν σε ένα ενεχυροδανειστήριο προκειμένου να πωλήσει ορισμένα από αυτά για να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδά του, πείθοντας στη συνέχεια τον ξενοδόχο ότι θα μετέφερε σε λογαριασμό της επιχείρησης μέσω του κινητού του τηλεφώνου από την Deutsche Bank με την οποία συνεργάζεται χρήματα για να καλύψει τα έξοδα διαμονής του.

Ο Ιταλός προέβη σε δήθεν μεταφορά 2.500 ευρώ σε λογαριασμό του ξενοδοχείου και έδειξε την σχετική απόδειξη ηλεκτρονικής μεταφοράς στον διευθυντή του ξενοδοχείου ο οποίος του έδωσε 200 ευρώ σε μετρητά, πλήρωσε το ταξί και ανέλαβε την φιλοξενία του.

Δύο μέρες μετά κι ενώ τα χρήματα δεν είχαν μεταφερθεί ούτε και υπήρχε έμβασμα ο Ιταλός ισχυρίστηκε ότι επειδή είχε κάνει πολλά εμβάσματα για να καλύψει τα έξοδα του οι μεταφορές μπλοκαρίστηκαν από υπηρεσία ελέγχου στην Ελβετία. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου του έδωσε προθεσμία να βρεί τα χρήματα και όταν διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί υπέβαλε μήνυση σε βάρος του στην οποία επεσήμανε ότι οφείλει και το χρηματικό ποσό των 1.293 ευρώ για την διαμονή του στο ξενοδοχείο.

Ο 21χρονος ωστόσο δεν οδηγήθηκε ενώπιον του αυτοφώρου αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Οι έρευνες των αστυνομικών αναμένεται να επεκταθούν σε Ρόδο, Κω και Κρήτη ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβληθεί και νέα δικογραφία σε βάρος του για αδικήματα που διέπραξε εκτός του αυτοφώρου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS