Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Ψήφισμα καταγγελία για τιςδολοφονίες των εκπαιδευτικών στο Μεξικό

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Ψήφισμα καταγγελία για τιςδολοφονίες των εκπαιδευτικών στο Μεξικό

Το Δ.Σ. της Β Ε.Λ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου καταδικάζει τις δολοφονίες 8 διαδηλωτών εκπαιδευτικών και δεκάδων τραυματιών στο Μεξικό, από τις επιθέσεις αστυνομικών, αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια.

Η συρρίκνωση της εκπαίδευσης, που εφαρμόζεται με το ίδιο προκάλυμμα των “μεταρρυθμίσεων” σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, έρχεται σε αντιπαράθεση με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των λαών. Αποδεικνύεται ότι είναι συστημική η επιλογή, ανεξάρτητα από μνημόνια.

Η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α. και οι “βέλτιστες πρακτικές” που ακολουθούνται πιστά από τις κυβερνήσεις είναι αυτές που και στη χώρα μας βρίσκονται σε εξέλιξη η εφαρμογή τους. Οι πολιτικές αυτές υποτάσσονται στα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών.

Η αντίδραση των συναδέλφων στο Μεξικό, ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης και πρόσληψης των δασκάλων, πνίγηκε στο αίμα αποδεικνύοντας τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Απάντηση σε αυτή την εξέλιξη μπορεί να είναι μόνο η στήριξη και η ενδυνάμωση των σωματείων, η οργάνωση της πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ώστε να έχει προσανατολισμό σύγκρουσης με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ADVERTORIALS