Στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμύρας η Κως & η Ρόδος.

Στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμύρας η Κως & η Ρόδος.

Δείτε τον χάρτη Κινδύνου

Σε ενιαίο σχεδιασμό για τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, οι αδυναμίες του οποίου αναδεικνύονται έπειτα από κάθε πλημμύρα, και να διεκδικηθούν περισσότερα χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ήδη από την προκαταρτική μελέτη και τους χάρτες που έχουν συνταχθεί υπάρχει σαφής εικόνα για τις περιοχές με το μεγαλύτερο κίνδυνο σε όλη την Ελλάδα. Από τις πιο ευάλωτες περιοχές είναι το νησί μας η Κως καθώς και η Ρόδος δυο νησιά τα οποία παρουσιάζουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος, τα σχέδια αυτά θα εστιάζουν ιδίως:

-Στην πρόληψη των ζημιών από τις πλημμύρες, με την αποφυγή, για παράδειγμα, κατασκευής οικιών και βιομηχανιών σε περιοχές που απειλούνται σήμερα ή που θα απειληθούν στο μέλλον από πλημμύρες.

-Στην προστασία, με τη λήψη μέτρων, για τη μείωση της πιθανότητας πλημμύρας ή και περιορισμού των επιπτώσεων από τις πλημμύρες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως είναι λ.χ. η αποκατάσταση κατακλυζόμενων περιοχών και υγροτόπων.

-Στην ετοιμότητα, για παράδειγμα, μέσω της παροχής οδηγιών στο κοινό σχετικά με το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση πλημμύρας.

Δείτε το χάρτη κινδύνου για τις πλημμύρες για όλη την Ελλάδα.

plimyres-perioxes kindynou

ADVERTORIALS