Ο Σ. Καμπουράκης γράφει στο kosnews24.gr: Ψυχραιμία πατριώτες

Ο Σ. Καμπουράκης γράφει στο kosnews24.gr: Ψυχραιμία πατριώτες

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 

Τέλος Μαΐου γύρω στις 10:30 το βράδυ και μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να γράψω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου (που μάζεψα τους τελευταίους μήνες).     Πρώτα απ’ όλα ας ξεκινήσουμε απ’ τη γενική εικόνα της χώρας μας, όπως άλλωστε συνηθίζω…. Τι έχει γίνει; Πού πάμε; Πώς τα πάει η νέα κυβέρνηση; Κατά την ταπεινή μου άποψη (πάντα) όχι καλά… Δυστυχώς περίμενα (όπως και περισσότερος κόσμος) να υπάρχει ένα σχέδιο. Ενώ μας έλεγαν για σχέδια Α & Β, εναλλακτικά σενάρια κτλδεν υπάρχει ούτε ίχνος σχεδίου και ούτε καν νομίζω ότι ξέρουν και οι ίδιοι που θέλουν τελικά να καταλήξουν. Άντε και καλά όλα αυτά τα περί ρήξης και διαπραγματεύσεις κτλ, αλλά ρε παιδιά κάντε κάτι επιτέλους, βρείτε μια λύση, ας καταλήξουμε κάπου  για να μπορέσει αυτό το κράτος να υπάρξει έστω και στοιχειωδώς. Τα πάντα είναι μια «Δημιουργική Ασάφεια» κατά τα λεγόμενά τους όλα υπολειτουργούν και η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, άσε που ο κόσμος έχει αγανακτήσει απ’αυτή την ανασφάλεια. Αυτό το βλέπεις στις καθημερινές τους αντιδράσεις, είτε των μικροεπαγγελματιών ή των υπαλλήλων και γενικά στον απλό κόσμο. Κάτι σιγοβράζει, κάτι σιγοκαίει και ελπίζω και εύχομαι να μην ξεσπάσει…. Ένα άλλο ακόμα που με λυπεί είναι ο φανατισμός κάποιων ανθρώπων.

 

Η πόλωση που επικρατεί μου θυμίζει δεκαετία 80 & 90, για να γίνω πιο κατανοητός οι Συριζέοι εναντίων των μνημονιακών και το ανάποδο δηλαδή όσων είναι (μεταξύ αυτών και εγώ) πιο σκεφτικοί απέναντι στη διαπραγμάτευση ή στο τι διαπραγματευόμαστε τελικά και αν θέλουμε τη ρήξη ή όχι. Και για τους δυο αν δεν συμφωνείς μαζί τους δεν είσαι πατριώτης, είσαι προδότης και βολεμένος. Πατριώτες τα πράγματα δεν πάνε καλά ψυχραιμία…. Και μια και είπα πατριώτες το τέλειο παράδειγμα για την πόλωση αυτή που μαστίζει το νησί μας είναι αυτό των προσφύγων. Αν πεις ότι είναι κρίμα και αμαρτία γι’ αυτές τις ψυχές, αμέσως γίνεσαι προδότης για κάποιους και "πρέπει να τους πάρεις σπίτι σου". Αν πάλι πεις βρε παιδιά εδώ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν λόγω υποδομών, τουρισμού, ασθενειών κτλτότε πάλι "είσαι φασίστας". Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ενός κράτους που όχι μόνο είναι αφύλαχτα τα σύνορά του αλλά δεν μπορεί να παρέχει τα στοιχειώδη τόσο στους πολίτες του όσο και σ’ αυτούς τους δύσμοιρους που έρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά για να σώσουν τη ζωή τους…. Ας προσπαθήσω ν’ αλλάξω θέμα γιατί δυστυχώς μαυρίζει η ψυχή μου να τα σκέφτομαι και να βλέπω όλα αυτά καθημερινά χωρίς να μπορώ να δώσω λύση…. Στο νησί μας τώρα, και εδώ τα πράγματα δεν νομίζω ότι πάνε πολύ καλά. Παρά τις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου για έργα που ήθελε δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα και όπως μου είπε ένας φίλος χαριτολογώντας "ο Κυρίτσης έγινε Καισερλης". Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, οι κάθετοι δρόμοι μεταξύ Θεμιστοκλέους & Αβέρωφ είναι εδώ και μήνες σκαμμένοι, παρατημένοι, επικίνδυνοι και παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής για αποπεράτωση του έργου μεταξύ 15-20 Μαΐου τίποτα δεν έχει γίνει.Μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο!!! Πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πραγματικά εδώ και μήνες βγαίνοντας από το σπίτι τους, και δεν είναι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά. Παρόμοια κατάσταση ο παραλιακός στο Φάρο σε κακό χάλι, στο Τιγκάκι ακόμα χειρότερακαι μια από τα ίδια στη Ζιά ,την Καρδάμενα κτλ.

 

Δεν ξέρω ποια είναι τα προβλήματα που κάνουν αυτά τα έργα να μένουν ατελείωτα,και την ΚΩ τον 4ο τουριστικό προορισμό να μοιάζει με «βομβαρδισμένη Ραμάλα». Νομίζω ότι ο Δήμος πρέπει να βάλει τα συνεργεία του αν όχι να τα αποπερατώσουν, τουλάχιστον να τα κάνει βατά ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα…. Αλλά και στον τομέα της πρόνοιας δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό και ενώ βλέπουμε ότι σε άλλες πόλεις Δήμους της Ελλάδας υπάρχουν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες οργανωμένες δράσεις ανακούφισης των ολοένα και περισσότερων άπορων συμπολιτών μας, εδώ τίποτα δυστυχώς…. Νομίζω και εδώ η Δημοτική Αρχή πρέπει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον. Να πάμε στο θέμα του ΔΗΡΑΣ και εκεί ηκατάσταση, ας μου επιτραπεί η έκφραση " Μυρίζει Μπαρούτι" και μάλλον το θέμα θα φτάσει στα δικαστήρια και εδώ δυστυχώς η διαχείριση του θέματος ήταν κατώτερη των περιστάσεων.Η λύση που πρέπει να δίνεται από τους αιρετούς κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι πολιτική και μόνο πολιτική οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένο.... Να πάμε λίγο και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και εκεί τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, γιατί δυστυχώς η Δημοτική Αρχή όπως και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν έχουν την πολιτική βούληση να πουν τι μοντέλο διασκέδασης θέλουνε για το νησί (εννοώ εστιατόρια, καφέ,μπαρ nightclub) και να κάνουν συμφωνία με τους επαγγελματίες και τους κατοίκουςέτσι να πορευτούμε όλοι χωρίς προβλήματα. Ανταυτού η Δημοτική Αρχή (αυτή τη φορά) παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου με αποτέλεσμα επαγγελματίες να τσακώνονται μεταξύ τους ή με κατοίκους, άλλοι πάλι να μην μπορούν να δουλέψουν τις επιχειρήσεις τους όπως θα ήθελαν οι ίδιοι γιατί η νομοθεσία είναι παλιά και ξεπερασμένη, και οι Αρχές να εφαρμόζουν το νόμο κατά το δοκούνειδικά στους μικροεπιχειρηματίες αφήνοντας τους μεγάλους στο απυρόβλητο. Για να μην λέω μόνο τ’ αρνητικά της Δημοτικής Αρχής νομίζω ότι αυτό που με εξέπληξε πολύ θετικά στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΒΣ ήταν το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης» το οποίο δούλεψε (απ’ ότι έμαθα αργότερα) πολύ καιρό η κα. Ειρήνη Χατζηχριστοφή και της αξίζουν συγχαρητήρια και εύχομαι να γίνει παράδειγμα και στους υπόλοιπους ώστε να ακολουθήσουν τέτοιους δρόμους με λίγα λόγια και πολύ δουλειά! Κατά τ’ άλλα αγαπητοί συνδημότες μουΥγεία να έχουμε…..τιάλλο να πω....Ας ελπίσουμε ότι αυτοί που μας διοικούν σ’ όλα τα επίπεδα θα τους φωτίσει ο ΘΕΟΣ να κάνουν κάποια στιγμή καλά πράγματα τόσο για την πατρίδα μας όσο και για τα παιδιά μας! Ας ευχηθούμε την επόμενη φορά να έχουνφτιάξει λίγο τα πράγματα και να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία!!!

 

Εις το επαναδείν

Σ. Καμπούρακης                                              

 
ADVERTORIALS