'' Είμαστε μια ωραία...ατμόσφαιρα''

'' Είμαστε μια ωραία...ατμόσφαιρα''

Μόλις 5 μήνες μετά τις εκλογές και στην Περιφέρεια ''βγήκαν'' ήδη τα μαχαίρια ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο.

Ο κ. Χατζημάρκος πριν λίγες ημέρες αφαίρεσε σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινου με αποτέλεσμα το χάσμα μεταξύ των δυο ανδρών να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Χατζημάρκος αιτιολογώντας την απόφασή του δήλωσε:

''Ο ίδιος ο κ. Κόκκινος με τη συμπεριφορά και τις λογικές του έχει θέσει τον εαυτό του εκτός παράταξης. Οι παρατάξεις δεν είναι πτυσσόμενες πόρτες για να μπαίνει κανείς όποτε θέλει. Ο κ. Κόκκινος καθόρισε από την αρχή την πορεία του. Με ενδιαφέρει η ενότητα. Ο επικεφαλής μιας ομάδας έχει μεγάλη ευθύνη. Αυτό που έκανα από την αρχή ήταν να αποκρούω τα θέματα που προέκυπταν. Για να προστατεύσω την ενότητα της παράταξης και να λειτουργήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι υπηρεσίες έλαβα απόφαση για να του αφαιρέσω αρμοδιότητες. Δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά και υπολογίζονται και τα απόνερα. Είναι ορατός ο κίνδυνος να συρθεί κανείς στην παραπολιτική. Εδώ και καιρό έκανα τον πυροσβέστη ενώ δεν ήταν το αντικείμενό μου αυτό. Ο κ. Κόκκινος επέλεξε τη ρήξη και το μοναχικό δρόμο''

Με την σειρά του ο κ. Κόκκινος απάντησε στις παραπάνω δηλώσεις του κ. Χατζημάρκου δηλώντας χαρακτηριστικά:

''Δηλώνω άγνοια τόσο εγώ, όσο και η κοινωνία για το ποιά είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά για την οποία "τίθεμαι'' εκτός παράταξης. Άλλωστε, καμία δημοκρατική και διαλογική διαδικασία δεν υπήρξε προς αυτή την κατεύθυνση και με την δική μου παρουσία.
Σέβομαι την στήριξη του κόσμου και τιμώ την εντολή του. Είμαι μέλος της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου, κινούμενος πάντα συντεταγμένα και θεσμικά, προς όφελος της κοινωνίας και τιμώντας την παράταξη στην οποία μαζί με παλιούς και νέους συμμαχητές, ενώσαμε δυνάμεις, είχαμε νικηφόρα πορεία και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν έθεσα ποτέ εαυτόν "εκτός παράταξης'', εκτός εάν κάποιοι δεν με θέλουν πλέον στην παράταξη για προσωπικούς τους λόγους.
Αναπόδεικτοι αφορισμοί και διαχωριστικές γραμμές δεν βοηθούν το έργο της παράταξης, αλλά ούτε και πείθουν κανέναν για την βασιμότητα τους.
Θυμίζω ότι ήμουν "καλός και χρήσιμος" στην προεκλογική περίοδο του 2014 και ότι ουδέποτε αρνήθηκα και ούτε αρνούμαι τον καλόπιστο διάλογο.
Εάν ο κ. Περιφερειάρχης θέλει την σύνθεση των απόψεων και την κοινή πορεία, την οποία εγώ επιθυμώ, ας το πράξει και συναντιόμαστε όποτε θέλει, δεδομένου ότι εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ να τον συναντήσω.
Δεν τιμά όμως κανέναν η παραφιλολογία, οι διαρροές στον τύπο, τα πλάγια λόγια και οι ασυνάρτητες αιχμές.
Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η ειλικρίνεια γιατί στις εμφύλιες διαμάχες, δεν υπάρχουν νικητές.
Συνεχίζω την προσπάθειά μου εντός της παράταξης στην οποία ανήκω με στόχο την επίλυση των προβλημάτων''

Η Περιφερειακή Αρχή τον τελευταίο καιρό εκτός από τα πολλά προβλήματα που έχει να διαχειριστεί προσθέτει ακόμα ένα,αυτό της εσωστρέφειας.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην εκλογική νίκη του κ. Χατζημάρκου σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συστράτευση της πρώην παράταξης του κ. Κόκκινου,πολλά στελέχη της οποίας συμμετείχαν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και αυτή την στιγμή κατέχουν σημαντικές θέσεις στην Περιφέρεια. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η σύγκρουση μεταξύ των δυο ανδρών θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην συνοχή της Περιφερειακή Αρχής κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο Περιφερειάρχης.Ευχή όλων μας είναι να επικρατήσει η λογική και να πέσουν οι τόνοι αφού από τη διαμάχη των δυο πολιτικών χαμένοι θα είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου.

ADVERTORIALS