''Ο τυχερός Γιώργος Κυρίτσης''

''Ο τυχερός Γιώργος Κυρίτσης''

 

‘’τον έχετε στο απυρόβλητο ‘’ .Αυτή ήταν η φράση ενός φίλου αναγνώστη με τον οποίο συζητούσα πριν λίγες ημέρες για τα πολιτικά δρώμενα του νησιού!  Ο αναγνώστης (γνωστό  μέλος  της τοπικής μας κοινωνίας) αναφερόταν στο Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση και στην ασυλία (πάντα σύμφωνα με τον αναγνώστη) την οποία απολαμβάνει  ,αφού τα ΜΜΕ του νησιού αυτούς του πρώτους 3 μήνες της Νέας Δημοτικής Αρχής δεν του ασκούν κριτική.

Κάποιοι θα συμφωνήσουν με αυτή την άποψη του φίλου, κάποιοι άλλοι πάλι όχι. Για να έρθουμε όμως στην ουσία  του θέματος , αξίζει να τονίσουμε 2-3 πράγματα. Ο κ. Κυρίτσης δικαίως  πολλές φορές, ήταν από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν δεχθεί σκληρή κριτική ειδικά την περίδοδο 2006-2010 την οποία ήταν Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Κω. Από εκείνη την περίοδο και μετά την ήττα στις δημοτικές εκλογές του 2010  φάνηκε  να αναθεωρεί τόσο την επικοινωνιακή του  τακτική όσο και τη  συμπεριφορά του σε πρόσωπα και καταστάσεις  φτάνοντας το 2014,με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων    και της αναμφισβήτητα  δυνατής  του ομάδας ,να κερδίσει τις Δημοτικές εκλογές απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Το σύνθημά του; ‘’Έχω αλλάξει’’ .Το αν έχει αλλάξει , ας αφήσουμε το χρόνο  να το δείξει, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχουμε 5 χρόνια μπροστά μας. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω τουλάχιστον την επιτυχία του στο επικοινωνιακό κομμάτι, το οποίο μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του το χειρίζονται άψογα.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Πως ο Γιώργος Κυρίτσης δεν δίνει τροφή για σχόλια και για πρωτοσέλιδα όπως παλιά.  Όμως, δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος που απολαμβάνει αυτούς του 3 μήνες την ησυχία του. Ο κύριος λόγος είναι άλλος.

                                              ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πέρα από τον ρόλο των ΜΜΕ στο να ασκούν κριτική στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή, σημαντικό ρόλο  παίζει η αντιπολίτευση, η οποία χωρίς να θέλω να προσβάλω τις παρατάξεις, είναι soft. Έχει αφήσει τον κ. Κυρίτση και τους συνεργάτες του πολύ ‘’χαλαρούς’’. Ασυνήθιστη αντιπολίτευση. Όλοι θυμούνται την σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης,   την περίοδο 2006-2010 όταν Δήμαρχος ήταν ο Γ. Κυρίτσης αλλά φυσικά και την αντιπολιτευτική πολιτική του νυν Δημάρχου την περίοδο 2011-2014, όταν Δήμαρχος ήταν ο κ. Καϊσερλης. Αντιπολίτευση που έσπαγε κόκκαλα και δεν άφηνε σε ησυχία τη Δημοτική Αρχή.   Ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι διακοσμητικός ή απλώς επικριτικός απέναντι στους εκλεγμένους άρχοντες. Αντίθετα πρέπει να είναι δημιουργικός αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας προτάσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας που υπηρετούν. Μήπως ήρθε η ώρα  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης  κι αν ακόμα  πιστεύουν ότι δεν θα   πρέπει να εξαντληθεί  η  παρουσία τους  στην αντιπολίτευση  της Δημοτικής Αρχής,  να την ελέγχουν και   να προβάλλουν στην κοινωνία τις δικές τους θέσεις και προτάσεις; 

ADVERTORIALS