Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα νέων του Ολυμπιακού με προπονητή τον συμπατριώτη μας Σωτήρη Συλαϊδόπουλο

Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα νέων του Ολυμπιακού με προπονητή τον συμπατριώτη μας Σωτήρη Συλαϊδόπουλο

Ένας... μαγικός Ολυμπιακός διέλυσε με 3-0 τη Μίλαν και έγραψε ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο της Youth League στη Νιόν, που αποτελεί και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο.

Ευρώπη, άκουσέ το, ο Ολυμπιακός είναι ο νέος... Βασιλιάς!!! Οι Νέοι των Πειραιωτών διέσυραν με 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League και κατέκτησαν το πρώτο ever τρόπαιο ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας (σε level Ακαδημιών φυσικά). Γκολάρες από Παπακανέλλο και Μπάκουλα.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μίλησε για την κατάκτηση του τροπαίου και στάθηκε στην προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός, αναφέροντας το πόσο ταλέντο υπάρχει αλλά και τη δουλειά που έχει γίνει.

Αναλυτικά: «Πρωταθλητές Ευρώπης, δύο λέξεις, δεν ξέρω αν μπορούμε να κατανοήσουμε, ακριβώς τι έχουμε κάνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. είμαστε 10 εκατ. Έλληνες. Μόνο 20 μπορούν να το πουν ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, τα παιδιά του 2004. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε εμείς. Είναι εκπληκτικό επίτευγμα. Είμαστε δίκαια πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Αποδείξαμε ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μεθοδική δουλειά. Ανήκουμε σε αυτό το επίπεδο και πρέπει όλοι να πιστέψουμε σε αυτό. Θεωρώ ότι έχουν να δώσουν πάρα πολλά τα νέα παιδιά, αλλά και οι νέοι άνθρωποι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ας είναι αυτό η απαρχή για να πιστέψουν περισσότερο οι Ελληνες στους Έλληνες».

Για το πού το αφιερώνει: «Αρχικά στα παιδιά, ένα εκπληκτικό γκρουπ, μία ομάδα με δυνατό χαρακτήρα, είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό φαίνεται. Στον οργανισμό, στον πρόεδρο, έχει επενδύσει χρόνο, χρήμα, εμείς που το ζούμε καθημερινά μπορούμε να το αντιληφθούμε. Στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα σε όλης της Ελλάδας και φυσικά στην οικογένειά μου, έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες, για να είμαι αυτή τη στιγμή εγώ εδώ, τους αγαπάω πάρα πολύ».

Για το τι είπε στο ημίχρονο: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μετά μένουν 45 λεπτά και τίποτα άλλο. Και αυτό είναι μαγεία. Υπάρχουν 45 λεπτά και μετά δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Και απο τη στιγμή που το αξίζουμε, δείχνουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πρέπει να γυρίσουμε με το τρόπαιο».

Για το τρίτο γκολ: «Ήταν εκπληκτικό, ήταν το κερασάκι σε μία παράσταση, που μπορούσε κάποιος να δει πολλά τακτικά ζητούμενα. Ήμασταν εξαιρετικοί και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Μία ομάδα που πέραν του χαρακτήρα και της προσωπικότητας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να είμαι μπροστά, όμως υπάρχουν πολλά άτομα που είναι πίσω από εμένα. Αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια σε όλο το σταφ. Είναι μία δικαιώση για όλους, το πιστεύαμε πάρα πολύ. Μετά το παιχνίδι στη Λέτσε είπα ότι μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Μπορεί να έβλεπα σε αυτό το γκρουπ κάτι που δεν ήταν ορατό, αλλά η πίστη, η αυτοπεποίθηση και ο χαρακτήρας ήταν εκεί και αυτό νομίζω ήταν μας οδήγησε ως εδώ».

Για το αν θα ανέβει στην ανδρική ομάδα κάποιο από τα παιδιά και την Εθνική: «Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού έχει βρει τον δρόμο της. Είμαστε η μοναδική ομάδα που είμαστε σε έναν ημιτελικό Ευρώπης και μιας και είμαι μέλος και της πρώτης ομάδας, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε και σε δεύτερο τελικό Ευρώπης στην ίδια χρονιά. Για την Εθνική δεν είμαι ο αρμόδιος, αλλά σίγουρα υπάρχει μία γενιά που αξίζει να βρεθεί στο Euro».


Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-23 072800.png 

Ολυμπιακός - Μίλαν: Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ανακοίνωσε την 11άδα για τον ιστορικό τελικό των Νέων του Ολυμπιακού με τη Μίλαν στη Youth League. Η διάταξη για το ματς με τη Μίλαν όπως δόθηκε μέσω της UEFA ήταν: Σίνα - Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης και Πρεκατές - Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης και Αλαφάκης - Παπακανέλλος, Πνευμονίδης και Κωστούλας.

Από την άλλη η Μίλαν ξεκίνησε με τον Ραβιέρ στην εστία, τους Μπαρτεσάγκι, Νσιάλα, Σίμιτς και Μάγκνι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ζερόλι με τον Μαλασπίνα και τον Σταλμάχ ήταν στη μεσαία γραμμή. Ο Σία με τον Σκότι τοποθετήθηκαν στα δύο άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Καμάρντα στην κορυφή ως φορ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού και οι διαμαρτυρίες για πέναλτι που δεν δόθηκε

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα έχοντας φάσεις για να βρει πρώτος γκολ. Μόλις στο 3' ο Κωστούλας έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή, έδωσε στον Πνευμονίδη που ήταν σε θέση βολής αλλά το σουτ σταμάτησε στον αντίπαλο πορτιέρε. Στη συνέχεια της φάσης υπήρξε και το σουτ του Μπάκουλα ψηλά έξω.

Στο 9' ο Πνευμονίδης γύρισε τη μπάλα στον Παπακανέλλο με το πλασέ του να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος ζήτησε - ορθώς όπως φάνηκε από το ριπλέι - πέναλτι πάνω στον Πνευμονίδη, που δεν του δόθηκε.

Στο 38' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Είναι απίστευτος ο τρόπος που έφτιαξε αυτήν την επίθεση ο Ολυμπιακός αλλά ο Μπάκουλας στο πλασέ μπροστά από τέρμα, έστειλε την μπάλα πάνω στον Ραβιέρ σε μία φάση που ξεκίνησε από εντυπωσιακή ντρίμπλα του Πνευμονίδη.

Φοβερός Σίνα με επέμβαση πάνω στον Σκότι και με τους Μουζακίτη - Παπακανέλλο το 2-0!!!

Στην επανάληψη και το ξεκίνημά της ο Ολυμπιακός δέχθηκε μεγάλη πίεση. Στο 53' ο Σκότι είχε μία σουτάρα με τον Σίνα να κάνει μία μεγάλη επέμβαση βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ και κρατώντας το μηδέν.

Στο 58ο λεπτό ο Σταλμάχ έκανε χέρι μετά από την κεφαλιά του Κωστούλα και δόθηκε μέσω VAR το πέναλτι. Στο 60ό λεπτό ο Μουζακίτης μετά από εκτέλεση πέναλτι και μάλιστα εξαιρετική έκανε το 1-0. Το πέναλτι κέρδισε ο Κωστούλας έπειτα από κεφαλιά πάνω στο χέρι του Σταλμάχ που δόθηκε έπειτα από έλεγχο VAR.

Στο 61ο λεπτό ο Παπακανέλλος έκανε φοβερή κίνηση πάνω στον Σταλμάχ και μετά από ντρίμπλα και σουτ έκανε το 2-0 από κοντά. Ένα... μαγικό γκολ.

Μπάκουλας το ψαλίδι και 3-0!!!

Στο 68ο λεπτό ήρθε το 3-0 με ένα αδιανόητο γκολ του Μπάκουλα! Ο Κουτσογούλας έβγαλε τη σέντρα και ο νεαρός χαφ με απίστευτο ψαλίδι νίκησε τον Γάλλο γκολκίπερ για το 3-0!!!

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Σίνα όποτε χρειάστηκε επενέβη κάνοντας μεγάλες επεμβάσεις (συνολικά είχε τουλάχιστον τέσσερις στο β' μέρος). Το σκορ έμεινε έτσι ως το τέλος και φυσικά οι πανηγυρισμοί ήταν πιο έξαλλοι από ποτέ. Μία τεράστια διάκριση. Μία άνευ προηγουμένου επιτυχία από τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας (88' Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (72' Δάμα), Παπακανέλλος (76' Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (88' Γατόπουλος) και Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ: Ραβιέρ, Μπαρτεσάγκι, Νσιάλα (69' Λιμπεράλι), Σίμιτς, Μάγκνι, Ζερόλι, Μαλασπίνα, Σταλμάχ (62' Σίμελχακ), Σία (79' Σάλα), Σκότι και Καμάρντα (79' Μπονόμι).

gazzetta.gr 

ADVERTORIALS