Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω στον αγώνα LEROS MTB RACES - YOUTH PROJECT - XCC - XCO

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω στον αγώνα LEROS MTB RACES - YOUTH PROJECT - XCC - XCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ LEROS MTB RACES - YOUTH PROJECT - XCC - XCO

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Απριλίου ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω συμμετείχε σε μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση ορεινής ποδηλασίας στο νησί της Λέρου, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 9 αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Στον διήμερο αγώνα συμμετείχε η Ακαδημία Κω, ο διοργανωτής Κωακός Όμιλος Ποδηλαίας και ο Ασκληπιός Κω Π.Α.Σ. με 16 αθλητές για κάθε ομάδα, ο Α.Σ.Ρ Έλαφος με 6 αθλητές, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω με 4 αθλητές, ο Α.Ο. Ανταίος με 2 αθλητές, ο Ροδήλιος Π.Ο.Ρ., ο Α.Σ. Νέου Βουτζά Πρόοδος και ο Π.Ο. Δρήρος με 1 αθλητή.

Το Σάββατο, στην περιοχή Φυτώριο στο Λακκί της Λέρου, έλαβε χώρα το αγώνισμα XCO (Cross Country Olympic) και το αγώνισμα XCC (Cross Country - Short Track - Μικρή Πίστα) για τις κατηγορίες Κ13/Κ11. Στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών», ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ακαδημία, ο Θεόδωρος Κωσταρά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Δημήτριος Άγγελος Χονδρομπίλας δεν τερμάτισε λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Στα «μίνι μικρά κορίτσια», Έλενα Νίκη Σταυράκη έδωσε στην Ακαδημία το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ημέρας, την οποία ακολούθησε στην κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», ο Δημήτρης Ροΐδης κατακτώντας τον τρίτο χρυσό μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία και στην 8η θέση τερμάτισε ο Βασίλης Τοπούρης.

Στις μεγαλύτερες κατηγορίες, στους «παμπαίδες», ο Σπύρος Χάσκας σε έναν από τους πρώτους του αγώνες τερμάτισε στην 10η θέση ενώ στις «παγκορασίδες», η Ιωάννα Παπαδοπούλου δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Στην κατηγορία των «παίδων», Φας Νικόλαος, Δίας Δημητριάδης και Δημήτριος Κιάρης τερμάτισαν στην 6η, 9η και 12η ενώ η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Σίμπερτ στην κατηγορία των «κορασίδων» τερμάτισε στη 2η θέση.

Οι κατηγορίες των «εφήβων» και των «νεανίδων» ήταν αυτές που έφεραν άλλες δύο πρώτες θέσεις με τον Νίκο Σίμπερτ και την Αργυρώ Τσαμπίκα Μορέττο, ενώ στους «έφηβους» το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Σεμπάστιαν Ρομάν. Η αγωνιστική παρουσία της Ακαδημίας την πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τον Έκτορα Βαλλιανάτο στην «κατηγορία των ανδρών» και την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Την Κυριακή διεξήχθη στο Λακκί το αγώνισμα XCC (Cross Country - Short Track - Μικρή Πίστα) για όλες τις κατηγορίες, μέσα σε μία κομψά φιλοτεχνημένη διαδρομή. Ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών», κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τον Θεόδωρο Κωσταρά και τον Δημήτριο Άγγελο Χονδρομπίλα να τον ακολουθούν στην 3η και την 4η θέση. Η Έλενα Νίκη Σταυράκη στα «μίνι μικρά κορίτσια», παρά την πτώση της, ολοκλήρωσε τον αγώνα της τερματίζοντας στη 2η θέση ενώ στην κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», Δημήτρης Ροΐδης και Βασίλης Τοπούρης ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους όπως και την πρώτη ημέρα, με την κατάκτηση της 1ης θέσης ο πρώτος και της 8ης ο δεύτερος.

Στους «παμπαίδες», ο Σπύρος Χάσκας επίσης τερμάτισε όπως και την πρώτη ημέρα στην 10η θέση, με την Ιωάννα Παπαδοπούλου, στις «παγκορασίδες», χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά, να τερματίζει στην 5η θέση. Στην κατηγορία των «παίδων», Φας Νικόλαος και Δημήτριος Κιάρης τερμάτισαν στην 6η και 11η θέση, με τον Δία Δημητριάδη να μην ολοκληρώνει τον αγώνα του λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Στην κατηγορία των «κορασίδων, η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Σίμπερτ» τερμάτισε στη 2η θέση.

Στην κατηγορία των «εφήβων», οι θέσεις των δύο αθλητών μας αντιστράφηκαν με τον Σεμπάστιαν Ρομάν να τερματίζει στην 1η θέση και τον Νίκο Σίμπερτ στη 2η ενώ στις «νεανίδες» η Αργυρώ Τσαμπίκα Μορέττο κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο δίνοντας στην Ακαδημία συνολικά 9 χρυσά μετάλλια, αναδεικνύοντάς την ως πολυνίκη ομάδα αυτό το όμορφο αγωνιστικό διήμερο που πέρασε. Η δυναμική παρουσία της Ακαδημίας, παρά τις βλάβες που αντιμετώπισαν ορισμένοι αθλητές της, ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 3ης θέσης από τον Έκτορα Βαλλιανάτο στην «κατηγορία των ανδρών».

Η Ακαδημία Κω ευχαριστήσει θερμά τον διοργανωτή του αγώνα Κωακό Όμιλο Ποδηλασίας και ιδιαίτερα τον κύριο Φανούρη Κοντογιωργάκη για την άψογη διοργάνωση τόσο του αγώνα όσο και της εξωαγωνιστικής μέριμνας σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λέρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στήριξαν αυτήν την όμορφη αθλητική δραστηριότητα, η οποία διεξήχθη με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στο ξενοδοχείο Crithonis Paradise και το εστιατόριο Metzes, που πρόσφεραν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και τιμές στους αθλητές και τους συνοδούς της Ακαδημίας Κω, κάνοντας ακόμα πιο ευχάριστη την αποστολή της ομάδας στο νησί της Λέρου.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε. καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες DODEKANISOS SEAWAYS και BLUE STAR FERRIES, οι οποίες για ακόμα μία φορά στήριξαν την Ακαδημία Κω και πρόσφεραν ένα ευχάριστο και οικονομικό ταξίδι στην ομάδα μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ADVERTORIALS