Πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω. Κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη

Πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω. Κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη

Την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω πέρασαν σήμερα το πρωί, Δευτέρα 22 Απριλίου, η 19χρονη μητέρα και ο 20χρονος πατέρας του βρέφους (Ρομά με ελληνικές ταυτότητες) οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη.

Πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου, για να απολογηθούν.

Ο 20χρονος πατέρας του βρέφους στο παρελθόν έχει συλληφθεί αρκετές φορές, κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή, ληστεία, βιασμό, πορνογραφία ανηλίκων και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του βρέφους στη Ρόδο, χθες Κυριακή 21 Απριλίου, δεν διαπιστώθηκε βιασμός στο ενός έτους κοριτσάκι, ενώ σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, το παιδί πέθανε στις 20:45 το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου, από ασφυξία - πνιγμονή αποφράξεως δια αποφράξεως των κατώτερων αεροφόρων οδών από σιτία, ενώ η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στον πρωκτικό δακτύλιο του βρέφους χαρακτηρίζεται ως μεταθανάτια φυσιολογική χάλαση χωρίς την ύπαρξη κακώσεων.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για εκδορές και μώλωπες στο βρέφος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκδορές ήταν στον λαιμό ενώ μώλωπες είχε σε διάφορα μέρη του σώματος.

Σύμφωνα με μάρτυρες το παιδί είχε μώλωπες και παλαιότερα, με τους γονείς να το δικαιολογούν ως ατυχήματα.

Για τη σορό του βρέφους εκτός από τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής έχει παραγγελθεί και τοξικολογική εξέταση, ενώ αντικείμενα που έχει συλλέξει η αστυνομία από το σπίτι θα σταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Να σημειωθεί ότι την ώρα του περιστατικού ο πατέρας απουσίαζε από το διαμέρισμα.

AirBrush_20240422124650.jpg

AirBrush_20240422124621.jpg

AirBrush_20240422124542.jpg

ADVERTORIALS